Yasaya göre statlarda taşkınlık yapanlar tecrit odalarında tutulacak, elektronik bilet devri başlayacak, hakaret dolu tezahürat yapanlara 6 aydan başlayan hapis cezası verilecek.

TECRİT EDİLECEKLER
Spor alanlarında veya statlarda koltuk sökenlere, 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek. Ayrıca “kamu malı” statüsüyle zarar verene ödettirilecek. Statlarda gerektiğinde kullanılmak üzere 20’şer kişilik iki bekletme odası yapılacak. Taşkınlık yapanlar bu odalarda tecrit edilebilecek.

ELEKTRONİK BİLET
Statlarda veya çevresinde duyan, gören kişilerce hakaret olarak algılanacak tarzda kötü söz ve davranışlarda bulunanlara, şikayet şartı aranmaksızın, 300 liradan başlamak üzere para cezası verilecek. Bu yaptırım, kişilerin küfür ve hakaretle ilgili ceza hukukuna göre ayrıca ceza almalarına engel olmayacak. 2012’den itibaren ‘Elektronik biletle” maça girilebilecek.

HAKARETE 2 YIL
Din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturanlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.

POLİS ÇALIŞTIRILACAK
Kulüpler, statlarda şiddeti önlemek amacıyla masraflarını bütçelerinden ödeyerek fazladan polis çalıştırabilecek. Maç günü görevde olmayan polisler, günlük harcırahın iki katı kadar ödenekle maçlarda görevlendirilebilecek..

YAKICI MADDELER YASAK
Kesici, ezici, bereleyici veya delici aletler ile patlayıcı, parlayıcı, yanıcı veya yakıcı maddeleri spor alanlarına sokan kişi, 3 aydan 1 yıla kadar hapis; müsabaka düzenini bozabilecek veya çevreyi kirletebilecek nitelikte her türlü maddeyi sokan kişi ise 20 günden az olmamak üzere adli para cezasına mahkum edilecek. Şiddet ve düzensizliğe neden olabilecek açıklamalara da 50 ile 500 lira arasında para cezası kesilecek. (Hürriyet)