(ANKA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile memur konfederasyonları başkanları arasında memurların toplu sözleşme hakkını kullanabilmeleri için yapılacak yasal düzenlemelerin ele alındığı toplantıdan bugün de karar çıkmadı. Bakanlık ve memur konfederasyonları yetkilileri 29 Eylül Perşembe günü tekrar bir araya gelecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında bakanlıkta gerçekleşen toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile bakanlık ve sendikaların temsilcileri katıldı. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda bugün de bir uzlaşı sağlanamadı.

Toplantıda toplu sözleşmenin kapsamı, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun yapısı, toplu sözleşmede kamu çalışanlarının temsil yetkisi, toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanma süresi gibi yapılacak yasal düzenlemeler görüşüldü. Toplantıda, toplu sözleşmenin yapısına ilişkin uzlaşmaya varılmazken, bir sonraki toplantının 29 Eylül Perşembe günü toplanması kararlaştırıldı.