23 Temmuz 2015 PERŞEMBE
 
Resmî Gazete
 
Sayı : 29423
 

YÖNETMELİK
 

Millî Savunma Bakanlığından:

SÖZLEŞMELİ SUBAY VE ASTSUBAY YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
 

MADDE 1 – 27/4/2002 tarihli ve 24738 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (4) numaralı alt bendinin sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacaklarda ise Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde özel kuvvetler kursu görecekler için aranan sağlık şartlarına sahip olmak.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin sonuna aşağıdaki alt bent eklenmiştir.

“4) Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak olanlar sınıflarına bakılmaksızın Özel Kuvvetler Komutanlığında eğitime tabi tutulurlar. Bunlardan daha sonradan Özel Kuvvetler Komutanlığı dışına atananlar için ise bu bendin diğer alt bentlerinde yazılı eğitime ayrıca tabi tutulurlar.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (4) numaralı alt bendinin sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacaklarda ise Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde özel kuvvetler kursu görecekler için aranan sağlık şartlarına sahip olmak.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin sonuna aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak olanlar sınıflarına bakılmaksızın Özel Kuvvetler Komutanlığında eğitime tabi tutulurlar. Bunlardan daha sonradan Özel Kuvvetler Komutanlığı dışına atananlar astsubay temel eğitimine veya sınıf okulu olmayanlar mesleki oryantasyon ve staj eğitimlerine ayrıca tabi tutulurlar.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a) ve (ı) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a)Türk Silahlı Kuvvetleri Sınıf Okulları/Eğitim Merkezi Komutanlıkları Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereğince, sınıf okullarındaki eğitim ve öğretimde veya doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak olanlar için Özel Kuvvetler Komutanlığında verilen eğitimde başarısız olmak.”

“ı) İstihdam edildikleri sınıflarda görev yapamayacaklarına dair yetkili sağlık kurullarınca karar verilenlerden, idarece başka bir sınıfta istihdamına gerek duyulmamak veya doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınanlar için özel kuvvetler olarak yetişmiş personelde aranan sağlık şartlarını kaybettiğine dair yetkili sağlık kurullarınca karar verilenlerden, idarece sınıfının başka bir görevinde yahut başka bir sınıfta istihdamına gerek duyulmamak.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin EK-A Sözleşmeli Subay/Subay Adayı Ön Sözleşme/Sözleşme Belgesinin (F) bendinde ve aynı ekin sonundaki onay bölümünde yer alan “MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI/İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ADINA” ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin EK-B Sözleşmeli Astsubay/Astsubay Adayı Ön Sözleşme/Sözleşme Belgesinin (F) bendinde ve aynı ekin onay bölümünde yer alan “MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI/İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ADINA” ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

EK MADDE 1 – Kuvvet Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine sözleşmeli subay ve astsubay alımı yapılabilir. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak sözleşmeli subay ve astsubay adaylarında aranan bu Yönetmelikteki nitelikler dışındaki diğer nitelikler yönergeler ile belirlenir. ”

MADDE 9 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 10 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı yürütür.