TBMM (A.A) -
     AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt tarafından hazırlanan ve ''Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'', Ahmet İyimaya başkanlığında toplanan Adalet Komisyonunda ele alındı.
     Komisyon, teklifin, komisyonda bekleyen ve konuya ilişkin düzenleme içeren ''Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'' ile birleştirilerek, alt komisyona havale edilmesine karar verdi.
     Teklifin görüşmeleri sırasında söz alan CHP ve MHP'li üyeler Demokrasi ve Özgürlük İçin Yargıçlar ve Savcılar Birliği (Demokrat Yargı) Eşbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can'ın, ''Anayasa Mahkemesinin Anayasa değişikliği konusundaki kararının uygulanmayabileceği'' anlamındaki sözlerini eleştirdiler.
    
     -TARTIŞMA-
    
     CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün konuşmasına ''sözde iki milletvekili tarafından hazırlanan...'' diye başlamasına, teklif sahipleri Tunç ve Ekmen tepki gösterdi. Tepkinin ardından başlayan tartışma, Öztürk ve Tunç'un karşılıklı sert sözleriyle gerginliğe dönüştü.
     Gerginlik üzerine, Komisyon Başkanı İyimaya toplantıya 10 dakika ara verdi. Aranın ardından Başkan İyimaya, Öztürk'ün ''sözde teklif'' demek istediğini, hakaret kastının olmadığını söyledi.