Bakan Ergin, çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Hatay'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların geleceğin teminatı olduklarını, onların hiçbir şekilde suça karıştırılmaması ve vatanına, milletine faydalı evlatlar olarak yetiştirilmesini amaçladıklarını, bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan geri adım atmayacaklarını söyledi.

Ergin, son dönemlerde sıkça tartışılan ve kamu oyunda ''taş atan çocuklar'' diye bilinen, Terörle Mücadele Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın gündemlerinde bulunduğunu belirterek, ''Adı üstünde çocuk bunlar. Onlar, ne olduğunu bilmedikleri, anlamını bile kavrayamadıkları konularda bilinçli olarak öne sürülüp, suça karıştırılıyor. Bu durumdaki çocukları da kapsayan yasa tasarısı Adalet Komisyonumuzdan geçti. Meclis genel kurul gündemine alınmayı bekliyor. Bu tasarının, parlamento tatile girmeden yasalaşması için çaba sarf ediyoruz. Umarım, bu tasarı bir an önce yasalaşsın'' dedi.

''AİLELER DE BİZİMLE BİRLİKTE OLSUN''

Bakan Ergin, konuya ilişkin tüm siyasi partilerin görüşlerini de aldıklarını, gelen tepkiler arasında olumlu ya da olumsuz olanların da bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Tabi ki tekdüze tepki söz konusu değil. Olumlu tepki gösteren de var, karşı çıkan da var, provoke etmeye çalışan da var. Bunları, tasarı, parlamentoda komisyonda tartışılırken de komisyondan geçtikten sonra da izledik. Yarın yine parlamentoda görüşülürken farklı yaklaşımlar sergilenecek ama biz doğru olduğunu düşündüğümüz adımları atmaya devam edeceğiz. Çünkü, bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu geçen zaman içinde herkes görecek. Biz çocuklarımızı kaybetmek değil, kazanmak istiyoruz. Yeter ki aileler de bizimle birlikte olsun.''

Ergin, bu yasanın çocukların suça itilmesini teşvik edeceği yönündeki yaklaşımlara katılmadığını vurgulayarak, ''Çünkü, öngördüğümüz düzenlemede aynı fiili iki defa işleyen kişiler bu yasadan istifade edemeyecek. Bu konuda, ailelere de büyük görev düşüyor. Çocuklarının, art niyetli kişiler tarafından suça itilmesine öncelikle onlar engel olacaklar. Bilecekler ki tekrarında bu yasadan yararlanmaları mümkün olmayacak. İşledikleri suç hangi cezayı gerektiriyorsa onu çekmek zorunda kalacaklar'' diye konuştu.

Bakan Ergin, özellikle terör örgütü mensupları ya da yandaşlarının bu çocukları öne sürmeyi alışkanlık haline getirmelerine izin vermelerinin mümkün olmadığını, bir kez cezaevine giren çocuğun yaşadığı manevi çöküntünün sonuçlarının bilindiğini ifade ederek, ''Bu nedenle öncelikle ailelere sesleniyorum; çocuklarına sahip çıksınlar. O çocukların, bir oyun sandıkları eylemlerde bulunmalarının neden olacağı olumsuz sonuçları bilsinler ve ona göre tedbirlerini alsınlar'' dedi.

Ergin, yaptıkları düzenlemeye göre, gösterilerde ateşli silah ve benzeri zarar verici alet kullanan çocukların da bu yasadan faydalanamayacaklarına dikkati çekerek, tasarı yasalaştığında, bundan cezaevinde olsun ya da olmasın haklarında hüküm verilmemiş çocukların yararlanabileceklerini kaydetti.