Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , başta TSK İç Hizmetler Kanunu'nun 35. maddesi olmak üzere darbe lere gerekçe gösterilen mevzuat değişikliğine ilişkin çalışmanın sürdüğünü vurgularken, 35. maddenin değiştirileceğini söyledi. "35. maddenin kaldırılması söz konusu değil. Demokrasi dışı yaklaşımlara bahane gösterilen kısımlarının çıkarılması, değiştirilmesi gündemde" diyen Bozdağ, "Bir maddeden ibaret değil, 5-6 maddede var. Yemin dahil başka maddelerin içinde de var. Asker kişilerin yeminlerine ilişkin metinlerin içinde de 35. maddedeki ifade aynen geçiyor, onlar da değişecek" açıklamasını yaptı.


"HER ASKER ANT İÇER"


Habere göre; Bozdağ'ın değişeceği mesajını verdiği askeri yemin, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 37. maddesinde düzenleniyor. "Silahlı Kuvvetlere katılan her asker ant içer" denilen maddede antmetni de şöyle yer alıyor:
"Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle, hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu Türk sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime namusum üzerine ant içerim."