Başbakanlık’ta hazırlanan yasa tasarısı ile dokuz icracı bakanlıkta uzmanlık kadrosu ihsas edilirken, kamudaki tüm uzmanların maaşlarının birbirine eşitlenmesi öngörülüyor. Kamudaki uzman kadrosunun 16 binden 20 bine çıkarılması ve her birine yaklaşık 3 bin lira maaş ödenmesi gündemde. Yeni alınacak 4 bin uzmanın bütçeye yükü yılda 150 milyon TL olacak. Düşük maaş alan uzmanlara yapılacak iyileştirmenin büyüklüğün ise 350 milyon TL olması hesaplanıyor. 

Fark kapatılacak
Yöneticilerin, astlarından daha az maaş almaması için yaklaşık 35 bin yönetici kadrosuna zam yapılması durumunda ise bütçeye yıllık 420 milyon lira ek yük binecek.
Kamu kurumlarında maaşlarının yükseklinden dolayı uzman kadrosunda olmak ‘ayrıcalıklı’ bir pozisyon olarak biliniyor. Ancak ‘uzman’ olabilmek için kurumların kendilerinin belirlediği ölçüler var. Örneğin Başbakanlık’ta uzmanlık sınavını kazanabilmek için en az 95 KPSS ve 90 KPDS puanı gerekiyor. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ndeki uzman yardımcılığı sınavına 65 KPSS ile bile girilebiliyor. Hükümetin hazırladığı tasarı ile uzmanların maaşları eşitlenecek. Bir başka deyişle KPSS’den 100 puan alarak uzman olan personel ile 65 puan alarak uzman olan aynı maaşı alacak.
Yeni düzenleme ile birlikte mevcut 16 bin uzman kadrosu 20 bine çıkacak. 1500 lira alan vakıflar uzmanı ile 4 bin 500 lira alan TBMM uzmanının maaşlarının ‘eşitlenecek’. Yeni alınacak 4 bin uzman kadrosuna yılda ödenecek 150 milyon lira ile birlikte uzmanlara ödenecek maaştaki artışın yaklaşık 500 milyon lira olması hesaplanıyor. Yasayla birlikte kurumlarda Başuzman’ların amiri konumunda olan müdür ve üstündeki 35 bin yönetici Başuzman’lardan daha düşük maaş alıyor olacak. Bunun düzeltilmesi ise kamuya pahalıya patlayacak. Her amire ortalama 1000’er lira zam yapılması durumunda yıllık 420 milyon lira fazladan ödenmiş olacak. Bu durum, uzman maaşları ile birleştiğinde yasanın kamuya yıllık maliyeti 1 milyar lirayı bulacak.
Tasarı ‘eşitliği’ hedeflerken, TBMM, Başbakanlık, DPT, SPK gibi kurumlarda, yeni yasayla işe başlayacak uzmanlar ile eski uzmanlar arasında maaş farkı olacak. Örneğin Meclis’te eski uzman 4 bin 500 lira almaya devam ederken yeni uzman 3 bin lira alacak. Aynı ünvana sahip ve aynı işi yapan kişilerin farklı maaş alması, mahkemelerde dava konusu olabilecek.
Uzman yardımcılığı süresini üç yıldan beş yıla çıkaran tasarı ile başarılı gençler uzmanlığı değil geçiş süresi daha kısa olan kaymakamlık ve hakimlik gibi meslekleri tercih edecek. 25 yaşında uzman yardımcısı olarak başlayan bir kişi beş yıl sonra uzmanlığa geçememesi durumunda 30 yaşını doldurmuş olacağından başka bir yerde başlama şansı da azalacak. 10 yıllık hizmeti olan müfettişler sınav şartı aranmadan doğrudan başmüfettiş olurken, başuzman olabilmek için 10 yıllık hizmetin yanında sınav şartı gelecek ve yüzde 25 kota uygulanacak. Bu durum başarılı gençler arasında uzmanlığın tercih edilmesini azaltacak.

Radikal