Komisyon, Başkan Ahmet İyimaya'nın raporlu olması nedeniyle, Başkanvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplanarak, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısını görüştü.
Köylü, İyimaya'nın da bu tasarının çalışmalarına katılmak istediğini belirterek, ''Başkan haftaya gelecek. Tasarıyı alt komisyona havale edelim ve ondan sonra üst komisyonda görüşelim'' dedi.
BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, yargının hızlandırılmasına ilişkin tasarının dün alt komisyona gönderildiğini anımsatarak, alt komisyonda BDP'li milletvekilinin yer almadığını söyledi. BDP'nin alt komisyonlarda yer alması gerektiğini işaret eden Bozlak, ''Bir siyasi partiyi alt komisyona almamazlık yapmayın'' dedi.
Hakkı Köylü, alt komisyonlarda iktidarın çoğunluğunun olması gerektiğini belirterek, CHP'nin alt komisyonda yer alacak bir üyesinden vazgeçmesi durumunda, Bozlak'ı alt komisyona alabileceklerini kaydetti.
Buna itiraz eden CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, ''Alt komisyonda iktidarın çoğunluğu olacak diye bir şey olmaz. Alt komisyonda teknik bir çalışma yapılıyor. Bence bu iş bize değil AK Parti'ye düşüyor'' dedi.
Köylü, bütün komisyon üyelerinin alt komisyon çalışmalarına katılabileceğini söyledi.
Konuşmaların ardından tasarı alt komisyona gönderildi.
Alt komisyonda, AK Parti'den Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, CHP'den Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, MHP'den de İstanbul Milletvekili Celal Adan yer aldı.


AA