Şafak gözaltılarına tepki harekete geçirdi, Ergenekon soruşturmasından sorumlu İstanbul Özel Yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen, "Arama ve yakalama kararlarımıza saat koyuyoruz. İşlemler 08.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek" açıklaması yaptı.

"Elbette hatalar vardı" diye özeleştiride bulunan Seçen, "Ancak arkadaşlarımız çok büyük soruşturmalar yaptı, bu nedenle takdir etmemiz gerekir" dedi. Şikâyetlere ilişkin "Gözaltı ve yakalamalara itirazlar oldu. Ancak bunlar az sayılı işlemlerdi" vurgusu yapan Seçen, "Bize etkin soruşturma yapıldığı için yüzlerce dilekçe geliyor. Şüphelilerin kendilerine sorgu da iyi davranıldığını belirterek, teşekkür ediyor" diye konuştu.

Özel yetkili mahkemelere yönelik eleştirilere yanıt veren Seçen, "İstanbul'da kapkaç, hırsızlık kalmadı, suç oranı çok düştü. Nedeni özel yetkili mahkemelerdir" iddiasında bulundu.

Tutukluluk süresini de savunan Seçen, bir ay tutuklu kalıp serbest kalan sanık kesinlikle daha fazla suç işleme potansiyeline sahip olacaktır" dedi.



SİBEL HÜRTAŞ / GAZETE HABERTÜRK