18-19 Ekimde, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye genelinde Baro seçimleri gerçekleşecek.

32 bini aşın üyesiyle Avrupa’nın en büyük barosu olan İstanbul’da 5 grup, 11 binden fazla üyesiyle Türkiye’nin ikinci büyük barosu olan Ankara’da ise 6 grup seçimlerde yarışacak.

İstanbul Barosu seçimlerine ilk kez müstakil olarak katılan İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun Başkan adayı Av.Ali Rıza Kaplan, Ankara Barosu seçimlerinde yarışacak Ankara Milliyetçi Avukatlar Grubu Başkan adayı ise, Av.Seyit Kıvanç Koç.

Baro seçimlerinde avukatlar ekseriyetle, sosyal çevreleri ve siyasal fikirleri doğrultusunda, kendilerini temsil ettiklerine inandıkları gruplara oy verirler.

Uzun süredir, fikir pergelinin merkezine Türk Milliyetçiliğini alan, pergelin diğer ucuyla da Türk Milleti’nin kültür değerlerini benimseyen herkesi çevreleyen/kucaklayan anlayıştaki avukatlar, Baro seçimlerinde -ve yönetimlerinde- temsil edilmemekteydi.

Her ne kadar bazı gruplar ‘’biz de milliyetçi duygulara sahibiz’’ dese de hiçbiri, milliyetçiliği, fikir dünyasının merkezinde telakki etmiyordu.

Bu gruplar, milliyetçiliği asli unsur olarak görmüyor tali unsur olarak değerlendiriyordu. Tabir-i caizse milliyetçilik onlar için ana yemek değil, ara sıcaktı.

Kuşkusuz ki milliyetçilik kimsenin tekelinde değildi, lakin temelde sosyalist düşünceyi benimseyen ya da siyasal İslamcı düşünceye sahip grupların da Türk Milliyetçisi avukatları temsil ettiğini söylemek mümkün değildi.

İşte bu temsil eksikliği, 2012 yılında Ankara Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun seçimlere iştirak etmesiyle giderildi. Ankara’daki meslektaşlarımızın Başkent’ten verdikleri güçlü ses İstanbul’da da yankı buldu. 17 Kasım 2012’de ilk toplantısını yapan İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu çalışmalarına başladı.

Bugün artık İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu, baro seçimlerine, 1 başkan, 10 yönetim, 5 disiplin, 3 denetleme ve 108 TBB delegesi adayından müteşekkil listesiyle BİRLİK içinde giriyor.

Ankara Milliyetçi Avukatlar Grubu da seçime, bundan önceki 2 seçim tecrübesi ve Ankara Barosunun 3. büyük grubu olmanın verdiği güçle katılıyor.

Milliyetçi Avukatlar Grubu, hiçbir grupla ittifak içinde değil, hiçbir grubun yandaşı ya da karşıtı olarak da konumlandırılamaz. Milliyetçi Avukatları temsil iddiasıyla yola çıkmıştır ve öncelikli hedefi bu iddianın hakkını verebilmektir.

Öte yandan, Milliyetçi Avukatlar, mesleki sorunlara ilişkin çözüm önerileri üreten, avukatlık mesleğinin itibarını yükseltmeyi ve Türk Dünyasındaki hukuk birliğini sağlamak yolunda gayret göstermeyi hedefleyen inançlı bir meslek yapılanmasıdır.

Hafta sonu yapılacak seçimlerde ‘’Ne Mutlu Türküm’’ diyen, icra dairelerinde, mahkeme koridorlarında, duruşma salonlarında alın teri ve onuruyla hak arama mücadelesi veren tüm meslektaşlarımızı Milliyetçi Avukatlar Grubunda BİRLİK olmaya davet ediyorum.

Selam doğru yolda gidenleredir.


Kaynak: BaroTürk