Hani sünnet olduktan sonra işi gargaraya getirmek için “Oldu da bitti maşallah, adam olur inşallah” diye bir yaygara koparırlar ya, işte bizim işler de ona benziyor.

Üzerinde çok tartışılması ve kabul edilmemesi gereken bir düzenleme yapılıyor, sonra bir gürültü patırdı, iş oldu bittiye getiriliyor. Sanki işler “süt liman” devam ediyormuş gibi, günlük hayat akıp gidiyor.

SEÇİM İTTİFAKI-NİKAHSIZ EVLİLİK

Seçim ittifakı denen saçmalık bunlardan biri.

Bir kaç parti birleşiyor. Aslında birleşmiyor da, birleşmeden aynı listede yer alıyor. Birine verilen oy, öbürüne de tesir ediyor. Yüzde 1 oy alan parti, sanki yüzde 10 oy almış, barajı geçmiş gibi, milletvekili çıkarıyor. Sihirbazın şapkadan tavşan çıkarması gibi, sandıktan vekil çıkıyor.

Bu sistem, daha doğrusu bu sistemsizlik, yazılı olan ve olmayan bütün demokratik kurallara aykırıdır.

Yarışa giren ve ipi en önde kucaklayan yarışı kazanır, Birincinin puanı, sonuncuya eklenmez.

İşin en şaşılacak tarafı; en küçüğünden büyüğüne kadar bütün partiler,  eleştirmek ve düzeltmek bir yana, bu “nikahsız evliliğe” adım atmaya başladılar.

Ama başta da dedik ya “Oldu da bitti maşallah…”.

BAĞIMLI YARGI

Açıklamayı kim yaparsa yapsın, önemli olan içeriğidir. CHP lideri Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; yer, isim, konu açıkca belirtiliyor.

Açıklamaya göre; “Adalet Bakanlığı” bir “Eğitim kitabı” bastırmış. Hakim ve savcılara dağıtmış. Kitapta “Özellikle önemli ve örgüt davalarında, tahliye konusunda, HSK (Hakimler Savcılar Kurulu) ile görüştükten sonra karar verilmesi” isteniyormuş. Yani mahkeme soracak “Ben şu davada, şu kişiler hakkında tahliye kararı vereceğim, ne dersiniz” diyecek, oradan aldığı talimata göre karar verecek. Bunun adı “bağımsız yargı” olacak.

Açıklamada ve Adalet Bakanlığı’nın bastırdığı “Eğitim Kitapçığında” yer alan bir diğer konu “Feto soruşturmalarının 17/25 Aralık sonrasını kapsaması, bu tarihlerden öncesine dokunulmaması” imiş. Yani diyorlar ki, daha öncesine dokunma, ucunun kime kadar gideceği belli olmaz.

Bunun adı da gene “Demokrasi” ve “Bağımsız yargı” olacak. 

Ülkemizin değişmeyen diğer gündem konularına ise girmeye gerek yok. Zira…

Oldu da bitti maşallah…”

Av.A.Erdem Akyüz