Yüz binlerce insan komşu ülkelere sığınırken, çoğu geleceğe dair birçok planını da ertelemek zorunda kaldı. Bunlardan biri de, bombardımanlar sonucu, anne baba ve 5 kardeşiyle Halep'ten kaçarak Gaziantep'e yerleşen 22 yaşındaki Beraat Al Hac. Halep Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan ve 2 yıl sonra avukat olmayı hedefleyen Beraat, şimdi ailesinin geçimini sağlamak için bir çiğ köftecide çalışıyor. Ülkesi savaş bittikten sonra ne kadar harap olursa olsun dönmeyi istediğini söyleyen Beraat, bir hukukçu olarak ülkesinin yeniden ayağa kalkması için elini taşın altına koymaktan çekinmeyeceğini belirtiyor.

Beraat, yaklaşık 8 ay önce bombardımana maruz kalan Halep'te can güvenliklerinin tehlikeye gireceğini düşünerek, ailesiyle birlikte ülkeden ayrılmaya karar verdi. Halep Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan ve başarısıyla göz dolduran 2'nci sınıf öğrencisi Beraat, eğitimini yarıda bırakarak, Gaziantep'in yolunu tuttu. Türkmenler Caddesi üzerinde anne baba ve 5 kardeşiyle birlikte ev kiralayarak oturmaya başladı. Ailenin geçimini sağlamak için de aile bireyleri gibi kendisi de bir işe girmeye karar verdi. Çiğ köfte satışı yapan bir işletme sahibinin işe alarak yardımda bulunduğu Beraat, bir süredir burada çalışmaya devam ediyor. Avukat olma hayalleri kurarken, savaşın acı yüzünü gören, ailesi ve komşularından bir çok kişiyi de bu savaşta kaybeden Beraat, şimdi müşterilere çiğ köfte servisi yapıyor.

Türkiye'de yaşamanın kendileri için çok rahat ve güzel olduğunu ancak ne olursa olsun Suriye'ye dönmeyi dört gözle beklediklerini anlatan Beraat, her şeylerini orada bıraktıklarını ifade ediyor. Suriye'de iyi bir hukukçu olmak istediğini, bu hayaline kavuşmak için de Halep Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini sürdürdüğünü kaydeden Beraat, "Maalesef, eğitimimi yarıda bırakmak zorunda kaldım. Ailemle birlikte Gaziantep'e gelmek zorunda kaldık. Suriye'de büyük bir savaş yaşanıyor. Bu bizlere de büyük zararlar verdi. Akrabalarımı, arkadaşlarımı şehit verdik. Evler oturulacak gibi değildi. Susuzluk yaşanıyordu. Yani insanı ülkeden ayrılmaya mecbur eden durumlar vardı." şeklinde konuştu.

Savaşın bitmesi halinde yapmak istediklerini de aktaran Beraat, "Öncelikle ben eğitimimi tamamlamak istiyorum. Özgürlüğüne kavuşan Suriye'de bir hukukçu, bir avukat olarak görevimi yapmak istiyorum. Bu savaş bittiğinde Suriye ne kadar harap olmuş olursa olsun biz orayı düzeltiriz. Buna yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.