Soma duruşmasında sanık avukatının facianın sabotajdan meydana gelmiş olabileceği yolunda yaptığı savunma, madenci yakınlarını isyan ettirdi. Hep birlikte ayağa kalkan ve avukatların bulunduğu alana yaklaşmak isteyen aileler, yanlarındaki çocuklarını da gösterip, “Mezarlığa baksınlar, deliller orada”, “Eğer bir kişi hapisten çıksın, kendimi bu salonun ortasında asarım”, “Delil bu küçük çocuk” sözleriyle tepkilerini ifade edince salon boşaltıldı.

‘Bölgeye girmesinler’
Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ölen işçilerin aileleri, dokuz gündür devam eden dava serisinin son günü olduğu için toplu olarak geldi. Duruşmada önce mağdur ailelerin yakınları söz aldı. Aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın da bulunduğu sanıkların tutukluluk halinin devamını talep eden avukatlar, halen ocakta çalışan tutuksuz sanıkların delil güvenliği gerekçesiyle tutuklanmasını istedi. 
Avukatlar, aksi halde sanıkların bu bölgeye girmelerinin engellenmesi için ocağa yaklaşmamalarını içeren adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Sanık avukatına öfke 

Sanık avukatlarından Çelik’in avukatı Yusuf Koçyiğit’in, savunmasının önemli bir bölümünde sabotaj iddiasını yinelemesi üzerine, mağdur aileleri tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı’nın uyarılarına rağmen madenci ailelerinin tepkileri sürdü. Bu sırada, savunma yaptığını söyleyen Koçyiğit’in yardım istediği madenci avukatları, “Sabotajı bu kadar konuşursan, salondakiler de tepki gösterir” sözleriyle karşılık verdi. 
Koçyiğit’in bu kez de avukatlara, “Neden bu kadar tepki gösteriyorsunuz ki” sözü gerilimin daha da artmasına neden oldu. Hep birlikte ayağa kalkan ve avukatların bulunduğu alana yaklaşmak isteyen madenci aileleri, yanlarındaki çocuklarını da gösterip, “Mezarlığa baksınlar, deliller orada”, “Eğer bir kişi hapisten çıksın, kendimi bu salonda, mahkemenin ortasında asarım”, “Delil bu küçük çocuk” sözleriyle tepkilerini ifade etti. Bunun üzerine duruşmaya ara verildi. (DHA)