Olay, geçtiğimiz Salı günü Bakırköy’de meydana geldi. İddiaya göre; Murat S. ve Murat T., Avukat Seçkin Ay’da parasını sonra ödemek kaydıyla daire istedi. Ancak Seçkin Ay, borçla daire satışını kabul etmedi. Daha önceden tanışan 3 kişi arasında bu durum husumete sebep oldu. Avukat Seçkin Ay, Salı günü saat 11.00’de davet üzerine Murat T.nin Zeytinburnu’ndaki ofisine gitti. İddiaya göre, avukat Seçkin Ay; Murat T., Murat S. Aytekin A., Mehmet Ali A., Ali A. ve tanımadığı bir kişi tarafından zorla alıkonuldu.

SEKİZ SAAT İŞKENCE

Seçkin Ay’ın iddiasına göre, 22 saat boyunca ofisten çıkışına izin verilmedi ve banyoya kilitlendi. Tam 8 saat boyunca işkence gördüğünü öne süren Ay’ın kaburgası ve burnu kırıldı. İki kulağında ise işitme kaybı oluştu. Ay, otomobilinin ve dairesinin satışı için sözleşme imzaladı. Seçkin Ay, çarşamba sabahı, Murat S. ve Murat T.’nin 2 adamıyla devir için tapu dairesine doğru yola çıktı. Ay, “Bazı evraklarım adliyede kaldı” deyince, Aytekin A. ve Mehmet Ali A., Bakırköy’e yöneldi. Seçkin A.,  adliye girişinde polise sığınırken, iki şüpheli gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLER ARANIYOR

Olayın ardından İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Aytekin A. ve Mehmet Ali A., Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Gasp Masası ekipleri, Murat A., Murat T. Ali A. ve diğer şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

KULAK ZARINDA YIRTIK

İşkencecilerin elinden kurtulan Avukat Seçkin Ay, polis ekiplerince hastaneye götürüldü. Doktorların, “Ölümden dönmüşsün, bu işkenceye atlar dayanamazdı” dediği Ay’ın kaburga kemiği ve burnunun kırılmasının yanı sıra, 2 kulak zarında da yırtık oluştuğu öğrenildi.

TUTUKLANDILAR

Bu arada Emniyet’teki işlemleri tamamlanan Aytekin A. ve Mehmet Ali A., sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.


Haber: Habip ATAM/Sözcü