Telefonla katıldığı televizyon programındaki konuşmasında ’terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan öğretmen Ayşe Çelik, açılan dava sonunda da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çelik hakkında, kızının küçük olması nedeniyle daha önce verilen 6 aylık infaz erteleme süresi ise bugün tamamlandı. Çelik, avukatı Mahsuni Karaman ile birlikte Diyarbakır Adliyesi’ne geldi. HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Ziya Pir ile CHP Milletvekili Zeynek Altıok da Ayşe Çelik’e Diyarbakır Adliyesi’nde eşlik etti.

Dosyanın Anayasa Mahkemesi gündemine alındığını ve yakın zamanda karar beklendiğini belirten Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, 10 günlük infaz erteleme kararı verilmesini istedi. Erteleme talebinin reddedilmesi üzerine Ayşe Çelik, bugün 8 aylık kızı Deran ile birlikte cezaevine teslim olmak üzere adliye binasından ayrıldı.

Ayşe Çelik adliyeden ayrılırken bir elinden CHP Milletvekili Zeynep Altıok, diğer elinden ise HDP Milletvekili Feleknas Uca’nın tuttuğu görüldü. Adliye önünde bekleyen araçla evine gitti.

Öğretmen Ayşe Çelik’in adliyeden çıkmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukatı Mahsuni Karaman, "Zor şartlar altında bu açıklamayı yapıyoruz. Bir seçim sürecine giriyoruz. Bu seçim sürecine özellikle OHAL sırasında girilmesini eleştiren çokça gündem var. Herkes bu durumdan rahatsız. Yarın 10 kişi toplanıp nasıl seçim çalışması yürütecek, bunu merak ediyoruz. Bugün, burada, bu koşullar altında basın açıklaması yapmamız da mümkün değil. Ayşe öğretmen daha önce 6 aylık bir erteleme almıştı. Bugün ertelemenin son günüydü. İşlemleri yapılıyor. Bugün Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne alınacak. Şu an hazırlığını yapmak üzere eve gitti. Bugün teslim olacak. Çocuğu ile birlikte cezaevine girecek. Herhangi bir erteleme söz konusu değil. Anayasa Mahkemesi bir karar verirse olabilir. Anayasa Mahkemesi’nin 2 gündür gündemine aldığı yönünde bilgilerimiz var ama bize yansımış bir karar yok" dedi.

Öğretmen Ayşe Çelik, bebeğiyle cezaevine girdi

BEBEĞİYLE CEZAEVİNE GİRDİ

Ayşe Çelik, daha sonra gittiği evinden 8 aylık Deran’ı da alarak yeniden Adliyeye geldi. Adliye’de evrak işlemleri tamamlanan Çelik, burada bekleyen polis ekibine teslim edilerek cezaevine gönderildi.

Öğretmen Ayşe Çelik, saat 17.45’te polis aracı ile Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne getirildi.

Çelik, burada hakkındaki hapis cezasının infazı için cezaevi görevlilerine teslim edildi.

CHP ÇAĞRI YAPMIŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek önceki gün "Anayasa Mahkemesi'nin başkan ve üyelerine sesleniyoruz; Ayşe Öğretmen ve 6 aylık bebeğinin adaletsizliğe ve vicdansızlığa kurban gitmemesi için bir an önce tedbiren infazın durdurulması kararı vermelisiniz." çağrısı yapmıştı.

Öğretmen Ayşe Çelik, bebeğiyle cezaevine girdi

Hürriyet