Mahkeme, kızının kafasına yumrukla karşılık veren baba A.K'yı da “Kasten yaralama” suçundan 3 bin TL para cezasına çarptırdı. Baba A.K.'nın suçunu kızının haksız tahriki altında işlediğine hükmeden mahkeme, babaya verdiği cezayı 1500 TL'ye indirdi. 

Mahkeme, baba kızın cezasını 5 yıl süre ile erteledi. Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan baba A.K. ile kızı R.K. müşteki-sanık sıfatı ile katıldılar. 

TANIK OLARAK ABİSİ DİNLENDİ

A.K.'nın oğlu, R.K.'nın abisi B.K., tanık olarak dinlendi. Kız kardeşi R.K.'nın sinirli bir yapıya sahip olduğunu belirten B.K., olay günü annesi ile kız kardeşinin harçlık nedeni ile tartıştıklarını söyledi. Araya babasının girmesi üzerine kız kardeşinin babasına kafa attığını belirten B.K., babasının da karşılık olarak ona vurduğunu söyledi. 

BABAYA HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ

Mahkeme, bir önceki duruşmada karşılıklı olarak şikayetlerinden vaz geçen baba A.K.'yı kızına attığı yumruktan dolayı “Kasten yaralamaö suçundan günlüğü 20 liradan 150 günlük para cezasına çarptırdı. Mahkeme, 150 günlük para cezası verdiği baba A.K.'nın suçunu kızının haksız tahriki sonucu işlediğine hükmederek, bu cezayı 75 güne indirdi. 

CEZALAR 5 SÜRE İLE ERTELENDİ

Mahkeme, 20 yaşındaki R.K.'yı da babasını kasten yaraladığına hükmederek günlüğü 20 liradan 150 günlük para cezasına çarptırdı. Mahkeme, baba A.K,'ya verdiği 1500 TL ile kızı R.K.'ya verdiği 3 bin TL'lik cezaları 5 yıl süre ile erteleyerek duruşmaya son verdi.


Yüksel KOÇ / İstanbul DHA