Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin'in eski eşi Asena Atalay'dan olan çocuğunun velayetini almak için açtığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı. İstanbul Aile Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Asena Atalay avukatı ile katılırken Caner Erkin'i ise avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Erkin'in avukatları çocuğun menfaati için duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Bu sırada söz alan Asena Atalay'ın avukatı ise, müvekkilim karalandığını ve yargılamanın aleni yapılmasını istedi.

HAKİM, "BU DAVA 70 MİLYONUN VELAYET DAVASI GİBİDİR"
İki tarafın avukatları arasında çıkan tartışma sonrası araya giren hakim, "Ben iki tarafında duruşmada şov yapmasına izin vermem. Bu velayet davası 70 milyonun velayet davası gibidir" dedi.

Caner Erkin-Asena Atalayın velayet davası gergin başladı

"ÇOCUĞU ÖZEL GÜNLERDE BİLE YALNIZ BIRAKIYOR"
Erkin'in avukatlar Atalay'ın çocuğu özel günlerinde bile yalnız bıraktığını, çocuğun okul hayatını sekteye uğrattığı ve direkt dansı olarak adlandırılan "pornografik danslar" yapıp sosyal medyada paylaşılmasını gerekçe göstererek velayetin babaya verilmesini istedi.

"ÇOCUĞUNU GÖRMEYE BİLE GELMEMİŞTİR"
Asena Atalay'ın avukatı ise Caner Erkin'in Atalay'ı yıpratmak için dava açtığını belirtti. Erkin'in çocuğunu görmeye dahi gitmediği belirtirken, Erkin'in yoksulluk nafakasını ödemediği gibi çocuk için bakım ve eğitim giderlerini karşılamadığı iddia edildi.

KENDİ ANNESİ VARKEN BAŞKA KADINLA YAŞAMASI KABUL EDİLİR DEĞİLDİR
Velayetin babaya verilmesi gerektiğini belirten Atalay'ın avukatı, "Kendi annesi varken çocuğunun başka bir kadınla aynı evde yaşaması yaşayan hukuk tarafından kabul edilir değildir" dedi.
Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme tanık dinlenmesi için davayı erteledi. Caner Erkin'in avukatlarının davaya ilişkin "gizlilik" talebi de mahkeme tarafından reddedildi.

Damla GÜLER/Hürriyet