Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Oya Aydoğan’ı ziyareti sırasında basına açıklama yapan sanatçı Bülent Ersoy, Aydoğan’ın birlikte program yaptığı şarkıcı Lerzan Mutlu için, “Ben o kıza çok sinirliyim. O haddini çok aşıyor. Sen kime sesini yükseltiyorsun. Oya o kadar içine atan bir kız ki, cevap veremez sana. Dua etsin kafam dolu. Adamın canlı yayınını basarım” demişti.

Bu ifadelerin ardından Lerzan Mutlu şikayetçi olmuş ve Ersoy hakkında, “tehdit” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

'YAŞIM ORTAYA ÇIKAR DOĞUM TARİHİMİ SÖYLEMEM'

İstanbul 32.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında sanık Bülent Ersoy hazır bulundu. Şikayetçi Lerzan Mutlu ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Ersoy, 50 bin lira aylık geliri olduğunu belirtti. Doğum tarihi sorulan Ersoy "Doğum tarihini atla, orayı söyleme. Yaşım ortaya çıkıyor" dedi.

'BEN ONUN ANASINDAN BÜYÜĞÜM'

Savunmasında Oya Aydoğan ile çok yakın arkadaş olduklarını ve gece haberi alır almaz hastaneye gittiğini anlatan Ersoy, “Lerzan Mutlu ile bir münakaşa yaşamışlardı. Hastaneye geldiğimde bana mikrofon uzattılar. 'Ne düşünebilirim dedim. En yakın arkadaşım hastanede çok kızgınım. Ben onun anasından büyüğüm. Benim kucağımda resmi var kendisi paylaşmış. Doğruları söylesin beni oraya getirtmesin' dedim" dedi.

Diva tehdit davasında hakim karşısında... Kucağımda çekilmiş resmi var

'LERZAN’IN KUCAĞIMDA ÇEKİLMİŞ RESMİ VAR'

Bugüne kadar kimseyi tehdit etmediğini söyleyen Ersoy, “Beni oraya getirtmesin dememin sebebi doğruları söylerim anlamında oldu. Hanımefendi programlarına devam etti. Hiç ürkmedi mi, korkmadı mı benim saldırganlığımdan? Aksine ben sustukça daha çok konuştu" dedi.

Lerzan Mutlu’nun temiz kalpli biri olduğunu ve kendisini sevdiğini söyleyen Bülent Ersoy, “Bende onu severim. Biz nerelere geldik bakın kucağımda çekilmiş resmi var. Biz aklıselim insanlarız. Duruşmaya gelse mutlaka elimi öpecekti” diye konuştu.

Mahkeme dosyayı uzlaşma bürosuna gönderdi. Ersoy ve Mutlu uzlaşırsa dosya kapanacak ancak uzlaşamazlarsa dava görülmeye devam edecek.

HABER: DAMLA GÜLER/HÜRRİYET