Sağlık Bakanlığında denetim memuruyum diye kendini tanıtan Harun K. ile Z. M.  isimli kadın 6 Mart'ta sosyal medya üzerinden tanıştılar. Birkaç kez internetten yazıştıktan sonra yüz yüze görüşmeye başlayan ikili kısa sürede de sevgili oldular.

Z.M., “Tanıştığımızda ailesiyle aralarında sorun olduğunu ve bu yüzden ailesiyle görüşmediğini söyleyerek benimle tanıştırmak istemediğini söyledi.Tanışmamızın ilk ayında Harun bana evlenme teklifi etti. Önce kendi aramızda söz yaptık. Her şey çok güzeldi.” diye konuştu.

LÜKS ARAÇLA YANIMA GELİRDİ…

Genç kadın yaşadıklarının hâlâ şokunu atlatamadığını söyleyerek, “Harun ile görüşmeye başladığımızda lüks araçla yanıma gelir ve hesabı öderdi. Nasıl şüphe edebilirdim ki evleneceğim adamdan” dedi.

“4 AYDA 80 BİN TL PARA KAPTIRDIM”

Harun K. ile evleneceğini düşünen Z. M., “Sözlendikten sonra belli aralıklarla çeşitli bahaneler sunarak benden borç para istedi. Bende düşünmeden verdim. 2 kez 30 bin liralık ihtiyaç kredisi çektim. Sonrasında abimin kredi kartından da 15 bin lira çekip verdim. 4 ayın sonunda evleneceğimi zannettiğim adama toplamda 80 bin TL para kaptırmış oldum.” diye konuştu.

“BEN, DOLANDIRDIĞI KADINLARDAN SADECE BİRİYMİŞİM”

Z. M., hem maddi hemde manevi olarak her şeyinin elinden alındığını söyleyerek yaşadıklarını şu sözlerle anlattı; “Haziran ayının son haftasında yine ödeme yapmadı. O günden sonra kuşkulanmaya başladım. Önce sosyal medya üzerinden ailesinden insanlara ulaştım. İlk şoku o gün yaşadım. İletişim kurduğum akrabasının ilk tepkisi ‘Seni de mi dolandırdı?’ şeklinde oldu. Acı gerçekle böylece yüzleşmiş oldum. Sözlüm dediğim adam aslında bir dolandırıcıymış ve sosyal medya da paylaştığı her şey aslında yalanmış. Akrabasından sonra eski eşine ulaştım aynı şekilde onu da dolandırmış. Harun kadınları sosyal medya da tanışarak evlilik vaadiyle dolandıran bir dolandırıcıymış, ben de  dolandırdığı kadınlardan sadece biriymişim”

“EVLİLİK VAADLERİNE KANMAYIN”

Yaşadığı şokun etkisiyle soluğu savcılıkta alan Z. M. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek Harun K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Z. M., “Benim suç duyurusunda bulunmamın nedeni benim gibi başka kadınların da canını yakmasın hayalleri ile oynayıp paralarını almasın diye yaptım. Yıllarca çalışıp bin bir emekle aldığım evimi ondan kalan borçları ödemek için yok pahasına sattım.  Buradan kadınları uyarıyorum sosyal medya hesaplarında lüks otellerde çekilen fotoğraflara bakarak iyi bir yaşam sürüyor gibi gösteren , evlilik vaad eden adamlara kanmayın! Benim gibi birçok kadın bu şekilde dolandırıldı umarım bundan sonra kimsenin canı yanmaz'' dedi.

HARUN K. SIRRA KADEM BASTI

Sosyal medya hesaplarını kapatan Haruk K. ise 80 bin lirayı aldıktan sonra kayıplara karıştı. (Şeyma Ulusoy/Sözcü)