Antalya'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan davaların görülmesine başlandı. FETÖ davalarıyla ilgili ilk duruşma, yeni kurulan Antalya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Çoğunluğu mesleklerinden ihraç edilen Manavgat'ta görevli adliye personeli ve öğretmenlerden oluşan 3'ü tutuklu 17 sanığın tamamı duruşmada hazır bulundu. Silahlı terör örgütüne üyelikten tutuklu sanıklar Hüseyin Y., Musa O. ile Mehmet E. ile tutuksuz sanıklardan Barbaros D., dosyayı incelemek üzere talepte bulunup ifade vermeyi reddetti. 

 DİNİ SOHBETLER YAPIP KURAN OKUYORDUK

 Tutuksuz sanıklar Huriye Ç., Hesna G., Ayşe K., Şerife Ş., Sami D., Mehmet P., Meryem Ş., Muteber B., Esma G., Melek A., Emine B., Nurşah A. ile Mahmut G. ise suçlamaları kabul etmedi. Katıldıkları toplantıların örgüt faaliyeti değil dini sohbetler olduğunu ileri süren sanıklar, bir araya geldiklerinde Kuran okuyup dua edip ayrıldıklarını, siyasi içerikli birşey konuşmadıklarını söyledi.

 VATANIMA İHANET EDECEK BİRŞEY YAPMADIM

 Dosyanın sanıklarından Nurşah A., "Sırayla evlerde toplanıp dini içerikli sohbetler yapıyorduk. Ben Kuranı Kerim okuyordum, ilmihal dersi yapıyordum. Fakat bunları tek başıma ben yapmıyordum, sıra ile herkes yapıyordu. Ben bunun örgüt faaliyeti olduğunu bilmiyordum. Öyle olduğunu bilseydim kesinlikle bir araya gelmezdim. Ben şu ana kadar vatanıma ve milletime hainlik yapacak birşey yapmadım. Bundan sonra yapacaksam Allah benim burada canımı alsın" dedi.

 KORKUDAN ERKEN DOĞUM YAPTIM

 Eşinin de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olduğunu anlatan Nurşah A., "Eşimde ByLock programı görmedim, ben bu programı televizyondan öğrendim. Darbe gecesi evdeydim, korkumdan erken doğum yaptım" dedi.

 Sanıklardan Ayşe K. da "2011'in yaz sonundan 2012'nin nisan ve mayıs aylarına kadar arkadaşlarımızla toplandık. Perşembe akşamları görüşüyorduk, fakat düzenli değildi" dedi. Sanıklardan Şerife B. ise "Bu benim için onur kırıcı bir suçlama. 2011 ve 2012 yıllarında sohbetlere nadiren katıldım. Dini konuşmalar dışında başka birşey konuşulmuyordu, Kuranı Kerim okunuyordu" dedi. 

 BENİM DÖVMEM VAR

 Sanıklardan Mehmet P. de ByLock adlı programı 16 Ağustos'taki sorgusunda duyduğunu söyledi. P., "Sohbetlerine, gruplarına, okullarına, dershanelerine gitmedim ve katılmadım, yasal zeminde faaliyet gösterdikleri zaman bile siyasi görüş olarak zaten farklı düşünüyordum. Benim bu yapıyla hayat tarzım uyuşmaz. Ben vücudunda dövme olan cemaat mensubu görmedim. Benim vücudumda dövme vardır" dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyip beraatlarını istedi. İfade vermeyen sanıklardan Hüseyin Y.'ın avukatı Alper Tunga Nuri Çimen, FETÖ'den tutuklu sanıkların avukatlarıyla yaptıkları görüşmelerin kayıt altına alındığını veya üçüncü bir kişinin gözetimi altında yapıldığını iddia etti. Bunun savunma hakkının ihlali olduğunu savunan Çimen, buna son verilmezse konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.

 Hüseyin Y., Musa O., Mehmet E.'ın tutukluğuna devam kararı veren mahkeme, sanıklardan Şerife B., Melek A., Huriye Ç.hakkında verilen adli kontrol kararının kaldırılmasına, yurtdışına çıkış yasağının ise devamına karar verdi. Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.