İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, gazeteci Deniz Yücel hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Yücel'in "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlarından 4 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi, incelemesini tamamlayarak iddianameyi kabul etti. Mahkeme tensip zaptıyla, Yücel'in tahliyesine karar verdi.

Avukatı Twitter'dan duyurdu

Yücel'in avukatı Veysel Ok, twitter hesabından yaptığı açıklamada, " Ve nihayet müvekkilim Deniz Yücel hakkında tahliye kararı çıktı" dedi. Deniz Yücel,  27 Şubat'ta tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti. Alman Dışişleri tahliyeyi doğruladı.

Deniz Yücel, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 27 Şubat 2017'de tutuklanarak, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne konulmuştu.

Merkel, 'Deniz Yücel davası bizim için önemli' demişti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Berlin'de düzenlediği basın toplantısında "Deniz Yücel konusu çok büyük önem taşıyor. Kendisi için 1 yıldır iddianame hazırlanmadan tutuklu bulunmaktadır. Bugün tekrar bu davanın çok büyük önem taşıdığını ifade ettim" demişti.

Yıldırım açıklama yapmıştı

Başbakan Binali Yıldırım, Alman ARD televizyonunda katıldığı Tagesthemen programında Deniz Yücel hakkında "Kısa sürede bir gelişme olacağı kanaatindeyim" demişti.