FETÖ soruşturmasında geçen hafta gözaltına alınan Arslan, önceki gün savcılığa sevk edildi. Arslan’a, ‘Defne’ kod adlı gizli tanığın verdiği şu ifade soruldu: “Murat Arslan, Anayasa Mahkemesi’nde diğer cemaat üyeleri tarafından çok fazla ziyaret edilmez, böyle bir görüntü vermezdi. Kıdemli cemaat üyeleri tarafından sıklıkla ziyaret edilirdi. Cemaat toplantılarında kendisine şahit olmadım. Hem cemaat içerisindeki toplantılarda hem işyerinde cemaat üyesi olmayan kişilerin olmadığı zamanlarda Murat Arslan’dan hep ‘Murat Abi’ olarak bahsedilir ve kendisinin cemaat üyesi olduğu izlenimi açıkça verilirdi. Deşifre olmaması için önem gösterilirdi.”

Arslan, gizli tanığın iddiasına ilişkin, “Söyleyebildiği tek şey bana ‘Murat Abi’ diye hitap edildiğidir. Mahkemede herkes birbirine ‘abi’ veya ‘abla’ diye hitap etmektedir” dedi. Arslan’a, itirafçı Anayasa Mahkemesi eski raportörlerinden Recep Ünal’ın “Murat Arslan örgüt üyesidir” beyanı da soruldu. Arslan buna karşılık, “Recep Ünal'ın birileri tarafından kumpas için kullanıldığına emin oldum” dedi.

Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği, Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde de gündeme gelen gizli tanık ve itirafçı ifadelerine dayanarak Arslan’ı, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutukladı. Kararda “'Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçunu işlendiğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgular (tanık anlatımları, gizli tanık anlatımları)” ifadesi yer aldı. Arslan, savunmasında gizli tanık ve itirafçının açıklamalarının kurgu olduğunu savundu, “Yaşadıklarım Ergenekon, Balyoz gibi süreçlerin devamıdır” dedi.  


Mesut Hasan BENLİ / Hürriyet