Gülistan Diken Akbaba, yargılandığı davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onanınca 7 aylık bebeği Miraz’la Bakırköy Kadın Cezaevi’ne koyuldu. 

Gülistan Diken Akbaba, 2012 yılında, ‘örgüt üyeliği’ suçundan, 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi. Cezayı veren 16. Özel Yetkili Mahkeme’nin Başkanı M. E., FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklu. Akbaba hakkında soruşturmayı yürüten savcı ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran ve yine FETÖ üyeliğinden tutuklanan Sadrettin Sarıkaya…

Yargıtay Akbaba hakkında verilen mahkumiyet kararını onaylayınca, 7 aylık bebeğiyle birlikte 12 gün önce Bakırköy Kadın Cezaevi’ne koyuldu. 

“BU HALKIN VİCDANINA BIRAKIYORUM”

Odatv’ye konuşan Gülistan Diken Akbaba’nın eşi Cengiz Akbaba, mahkemelerin hukuksuzluğunun, adaletsiz kararlar verdiğini belirterek “İlk önce şunu söylemek lazım. Bu mahkeme başkanı bugün tutuklu, yargılanıyor. Neyden yargılanıyor buna bakalım. Şunlardan yargılanan bir hakim; haksızlık yaptığı, adaletsizlik yaptığı, iftira attığı, suç uydurduğu, insanları haksız yere tutukladığı için. Cezaevinde olan bununla suçlanan bir mahkemenin başkanının verdiği kararla 7 aylık bir bebek cezaevine girmiş. Bunun meşruluğunu, bunun doğruluğunu, haklılığını bu halkın vicdanına bırakıyorum” dedi. 

“Herkes düşünsün. Gerçek ortada. İnsaların iftirayla cezaevine atıldığı, insanların ‘kurda sen kuzusun hadi kuzu olmadığını ispat et’ denilen mahkemelerce verilen cezalarla bir bebek mağdur oldu” diyen Cengiz Akbaba “Bu kararların geçersiz olması lazım. Bu kararların tartışılması gerekir. Biz yeniden yargılama talep edeceğiz. Anayasa Mahkemesi’ne başvurumuzu yapacağız” ifadelerini kullandı. 

“2 AY SONRA BEBEĞİME DOKUNABİLECEĞİM”

Miraz bebek ve annesi için change.org'da ‘Miraz bebek ve annesine özgürlük’ başlıklı imza kampanyası başlattıklarını ve kampanyaya destek beklediklerini söyleyen Cengiz Akbaba eşiyle cezaevinde yaptığı görüşü sesi titreyerek şöyle anlattı:

“Eşimi bir gün müşahadede tutmuşlar, ertesi gün akşam üstü koğuşa almışlar. O gün de öğlen saatinde onun koğuşunun görüş günüydü. Açık görüş günüydü. Açık görüş yapma şansım olmadı. Açık görüşler 2 aya çıkarılmış. 2 ay sonra bebeğe dokunabileceğim. Telefondan kapalı görüş yaptım. Bebek de şaşkınlık içerisinde. Telefonla konuşuyoruz. O sesin telefondan geldiğini sanıp telefona bakıyor.” 

“YÜRÜMEKTE SIKINTI ÇEKECEK”

7 aylık bebeği cezaevinde olan Akbaba, cezaevi koşullarını “İlk 10’uncu güne bir keyfiyet vardı. O da cezaevlerindeki genel bir sorundan kaynaklı. OHAL’le birlikte talepleri ciddiye almama, muhatap almama gibi bir durum var. İlk 10 gün tartışma yaşadık… Ciddi tepkiler oldu, cezaevinin telefonları kitlenmiş. İnsanların sahiplenmesi çok güzel. Cezaevindeki bir bebeğin sahipsiz olmadığı görülüyor” diye anlattı.

Miraz bebeğin diş çıkardığını ve cezaevinde arkadaşsız kaldığını vurgulayan Cengiz Akbaba “Emekleme çağıda bir bebek, nasıl emekleyecek? Kucakta büyüyecek, yürümekte sıkıntı çekecek. Bunların hepsi problem” dedi. 

“BİZ BİLİNMİYORUZ, TANINMIYORUZ DİYE…”

Eşi ve bebeği cezaevinde olan Akbaba, Türkiye’de böyle şeylerin yaşandığını, adaletsizliği insanların görmesini istiyor. “Bu meseleyle ilgili herkes ne yapabiliyorsa yapsın” çağrısında bulunan Akbaba “12 gün oldu. Tartışılıyor. Odatv davası, Aziz Yıldırım’ın yargılandığı Şike davasını sürekli gündeme getiriyorum. Kararları veren aynı mahkeme. Biz bilinmiyoruz, tanınmıyoruz diye sanki ‘bunlar kim’ deniyor. ben Maltepe’de yaşıyorum. İstanbul’un bir tane ilçesi. Tutuklanmadan önce de buradaydım, çıktım yine buradayım. Eşim Kadıköy’de kitapçıydı. Ben Mali Müşavir’im” diye konuştu.

YENİDEN YARGILANMA TALEBİ KABUL EDİLMEZSE…

Gülistan Diken Akbaba, 12 gündür 7 aylık bebeğiyle birlikte, FETÖ’den tutuklu Sadrettin Sarıkaya’nın yürüttüğü soruşturma ve FETÖ’den tutuklu M. E.’nin verdiği kararla cezaevinde. 6 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. İnfaz yasasına göre 4 yıl 8 ay tutuklu kalması gerekiyor. Akbaba daha önce bu soruşturma nedeniyle 2 yıla yakın bir süre tutuklu kaldı. Eğer yeniden yargılanma talebi kabul edilmezse Akbaba 3 yıl daha bebeğiyle beraber dört duvar arasında kalması gerekiyor ve Miraz bebek annesiyle birlikte özgürlüğüne kavuştuğunda 4 yaşına gelmiş olacak. (Odatv.com)