HÂKİM TANIĞI UYARDI

11. Aile Mahkemesi’nde görülen velayet davası duruşmasında Asena Atalay’ın kardeşi Ali Can Atalay tanık olarak dinlendi. Diğer tanık Ayşe Gamze Güldiken de çiftin çocuklarının güvenli bir ortamda büyüdüğünü belirterek “Asena da evlenmeyi düşünmüyor” deyince hâkim, “Hiç kimse hiç kimse adına taahhütte bulunamaz” diyerek tanığı uyardı.

Bu sırada Caner Erkin’in avukatları, geçtiğimiz aylarda Asena Atalay’ın bir arkadaşıyla araç içinde çekilmiş fotoğrafı da bulunan bir haberi mahkemeye sundu.

'YANIMDAKİ UZUN ARKADAŞIM'

Gazetede çıkan bu haberle ilgili tekzip talebinde bulunduğunu belirten Asena Atalay ayağa kalkarak şöyle konuştu:
“Gazetede çıkan o haber doğum gününden kalan bir fotoğraf. Gazetede 'Aşk haberi' şeklinde yazıyorlar. Ben bilerek yaptırdığını düşünüyorum. Davacının iddialarını kabul etmem. Akşam dışarı çıktığımda basın peşimizde. O fotoğrafta aracın ön kısmında oturuyoruz. Yanımdaki uzun zamandır arkadaşım. Arkada iki arkadaşım daha vardır.” 

ASLA DUYGUSAL DEĞİL

Hâkim yanında oturan arkadaşı hakkında “Duygusal mı?” diye sordu. Asena Atalay da, “Asla duygusal değil. Halen de erkek arkadaşım yok. Bütün hayatımı çocuğuma adamışım. Adalete inanıyorum. Karnede, müsamerede, mahkemede yok. Çınar reşit olana kadar sürse de Caner Bey korkudan iki haftada bir görüşmeyi sürdürse” dedi.

Caner Erkin’in iki avukatının itirazı üzerine Asena Atalay, “Çocuk davası bu. Para davası mı bu. O zaman gelip çocuğuna sahip çıksın” deyince salondaki tansiyon iyice arttı.

Hâkim de duruşmaya yaklaşık 10 dakika ara verdi.

Davada gerginlik Hâkim isyan etti: Gestapo gibi yargılamayı yakıştıramıyorum

'GESTAPO GİBİ YARGILAMAYI YAKIŞTIRAMIYORUM'

Tekrar duruşma salonuna dönen hâkim, “Sataşmayın birbirinize” diyerek tarafları uyardı.

Asena Atalay da karşı tarafın avukatlarına, “Sizin müvekkilinize bir şey söylemedim. Çünkü çocuğumun babasıdır” dedi.

Hâkim de, “Sizi tutuklama ve bir hafta yatırma yetkim var. Ama gestapo gibi yargılama istemiyorum. Ben böyle şeyleri asla kabul etmem. Sadece bir işim var. O da hâkimlik. Ben kimsenin zabıta memuru da değilim” dedi.

Hâkim, tarafların sosyal yaşantılarıyla ilgili rapor hazırlanması için duruşmayı erteledi. (Özge EĞRİKAR/Hürriyet)