FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, avukatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek teslim oldu.

Çapkın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmış, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra yapılan itiraz üzerine tahliyesine karar verilmişti.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emine Koçak tarafından hazırlanan 309 sayfalık iddianame, Başsavcıvekili Önder Yaman tarafından onaylanarak 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. İncelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da bulunduğu 13’ü tutuklu 15 şüpheli eski vali ve kaymakam hakkında “Anayasayı ihlâl”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ve TBMM’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5’er yıldan 15’er yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Heyet, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eski Denizli Valisi Abdülkadir Demir için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Heyet, ilk duruşmanın 23, 24 25 Ağustos’ta Silivri Ceza ve infaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki duruşma salonunda yapılmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti incelemelerin ardından aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da bulunduğu, 13’ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakam hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.