Açılışı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından yapılan alanda Kâbe maketinin yanı sıra Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, fil heykeli ve zemzem kuyusunu anlatan maketler de yer aldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen şunları söyledi:

"Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle oluşturulan Asr-ı Saadet Köyü ile Efendimize 'İyi ki doğdun' dediğimiz şu günlerde Kabe toprağı şehrimizde o duyguları yaşayalım, zihnimizde, gönlümüzde canlandıralım istedik. 7'sinden 70'ine kutsal topraklara gidemeyen kardeşlerimizin en azından bu şekilde o duyguları yaşamalarını arzu ettik."

"Seyahat hakkım engellendi"

Diken ve Oda tv'de yer alan habere göre; Kâbe maketini ziyaret etmek isteyen Av. Cihat Duman, güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı. Kendisinin yasalara aykırı bir hareket yapmadığını söyleyen Av. Duman, olay yerine çağrılan polis tarafından gözaltına alındı.

Güvenlik görevlileri tarafından engellendiğini söyleyen Av. Duman, "Ben de kıyafetlerimin kanuna aykırı olmadığımı, bayrak taşımadığımı, çıplak olmadığımı sadece nostaljik amaçlı burayı ziyaret etmek isteğimi söyledim" ifadelerini kullandı. 

Av. Duman polise verdiği ifadede "Seyahat hakkım engellendi"diyerek özel güvenlik görevlilerinden şikayetçi oldu.

>> İhram giyen avukattan yeni bomba