ANKARA'da Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 182 gündür, "İşimizi istiyoruz" diyen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevi 62'nci gününe ulaştı. Gülmen, bu sürede 59'dan 50 kiloya, Özakça 86'dan 69 kiloya düştü. OHAL kararnameleriyle ihraç edilen iki eğitimci, sadece şeker ve tuzlu su tüketiyor, suyun tatsızlığını gidermek için içine limon sıkıyor, B1 vitamini alıyor. Ocak ayında KHK ile Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edilen Gülmen, Hürriyet'e şunları anlattı:

'ERİYEREK BEDEL ÖDÜYORUZ'

"İşimi istiyorum. Ekmek kavgası, insan onurunun diğer adıdır. Ekmek kavgasının yakıcılığı hissedilsin diye açlık grevindeyiz. Bedenimizden eriyerek bedel ödüyoruz." Mardin'de sınıf öğretmenliği yaparken Eğitim-Sen'in iş bırakma eylemine katıldığı için açığa alınıp KHK ile de ihraç edildiğini anlatan Semih Özakça, "Mücadelemizin haklı ve meşru olduğunu biliyoruz. Darbe denilen şeyi biz yapmadık. Bedeli neden bize ödettiriliyor" diyor.

İki eğitimciyi dün CHP milletvekilleri de ziyaret ederek destek verdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde de dün, 30 öğrenci çalışma izni iptal edilen Fransız akademisyen Noemi Levy-Aksu'ya destek için eylem yaptı. Öğrenciler Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan ile görüştü

Gamze KOLCU/Hürriyet