Olay, geçen 19 Ağustos günü merkez Yakutiye ilçesindeki bir otelde meydana geldi. Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören 21 yaşındaki E.Ş. kalmak için gittiği otelde resepsiyon görevlisi M.B.D.’den cep telefonunu şarj etmek için cihaz istedi. Şarj cihazını aldıktan sonra odasına çıkan E.Ş.’nin kapısı yaklaşık 45 dakika sonra M.B.D. tarafından çalındı. Şarj cihazını geri isteyen M.B.D. iddiaya göre E.Ş.’ye konuşma teklifinde bulundu. Bu isteği kabul etmeyen E.Ş., görevliye kapıyı kapatmak istedi. Yine iddiaya göre kapıyı iterek içeriye giren görevli, kız öğrenciye sarılıp, öptü ve yatağa götürmeye çalıştı. Bağırarak odadan kaçan E.Ş. polisi arayarak durumu bildirdi. Gözaltına alınan M.B.D. aynı gün 1’nci Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak ceza evine kondu.

'BAŞIMDAN GEÇENLERİ TEKRAR ANLATMAK İSTEMİYORUM'

Resepsiyon görevlisi M.B.D. hakkında 1’inci Ağır Ceza Mahkemes’nde ’konut dokunulmazlığını ihlal etme’ ve ’nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs’ suçundan dava açıldı. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde dün ilk kez hakim karşısına çıkarılan M.B.D. suçlamaları kabul etmedi. M.B.D., konuşmak için E.Ş.’nin odasına çıktığını ancak onu öpmediğini iddia etti.

Öğrenci E.Ş. ise yaz okulu için geldiği Erzurum’da otele saat 02.00 sıralarında gittiğini, geç olduğu için arkadaşlarını uyandırmak istemediğini, bu yüzden görevliden şarj cihazı istediğini bildirdi. Ertesi günü sınava gideceği için odasına çıktığını belirten E.Ş., "Başımdan geçenleri tekrar anlatmak istemiyorum. Emniyette verdiğim ifademi tekrar ediyorum. Sanığın annesi dün beni aradı. 58 yaşındaki kadın bana yalvardı. Annemden bile büyük olan bir kadının bana yalvarması beni çok üzdü. Ailesine bu kişi bakıyormuş. Kendisi başkasının namusunu gözetmemiş olabilir fakat kendi namusuna sahip çıkması için dışarıya çıksın. Onların başında olsun. Şikayetçi değilim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, mağdur üniversiteli kızın şikayetinden vazgeçmesine karşın M.B.D.’yi ’nitelikli cinsel saldırı’ suçundan önce 14 yıl, teşebbüs aşamasında kaldığı için de 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, 1/6 oranında takdiri indirim kullanarak M.B.D.’yi 5 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum etti. ’Konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan da 10 ay hapis cezası verilen M.B.D.’nin bu cezasında hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme, hükümle birlikte M.B.D.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.