Avukat Keziban Hatemi, yaklaşık 4 yıl önce başka biriyle yaşamaya başlayan ve ondan çocukları olan eşinden boşanmak isteyen M.İ.'nin avukatlığını yapmaya başladı. M.İ. avukatı Hatemi aracılığıyla maddi durumu iyi olan eşinden 3 milyon TL tazminat talep ederken 30 bin TL'de nafaka talep etti. 3 yıl sonunda görülen davanın karar duruşmasında ise mahkeme M.İ'yi eşinden boşarken eski eşinin kendisine 300 bin TL tazminat 4 bin TL'de nafaka ödenmesine karar verdi. Ancak bu kararı beğenmeyen M.İ.'nin ABD'de yaşayan oğlu K.İ, iddiaya göre önce Hatemi'yi telefonla arayıp ardından da mail atarak tehdit etti. Bunun üzerine Hatemi mail dökümlerini avukatı Uğur Uğurlu aracılığıyla savcılığa ulaştırarak müvekkilinin oğlu hakkında tehdit davası açtı.

Bir daha yaparsa hapis

Savcılık da delilleri göz önünde bulundurup K.İ. hakkında iddianame hazırladı. 12. Aile Mahkemesi de iddianameyi kabul ederek duruşmalara başladı. K.İ. "Annemin boşanması için Keziban hanım ile ben anlaştım. Kendisine ilk olarak 50 bin dolar olmak üzere çok sayıda ödeme yaptım. Lehimize iyi bir karar beklerken farklı bir karar ile karşılaştık. Annem bu karardan sonra yaşadığı üzüntüyle beyin kanaması geçirdi. Anlık bir tepki verdim. Yoksa ortada bir tehdit yok" diyerek kendini savundu.

Mahkeme K.İ. hakkında konuta ve işyerine 4 ay yaklaşmama kararı çıkarırken iletişim araçlarıyla ya da başka bir şekilde Hatemi'yi rahatsız ettiği takdirde K.İ.'nin hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.