Tiyatrocu Hülya Kalebayır'la, Trabzonspor'un "Başbakan" lakaplı eski futbolcusu Lemi Çelik boşandı. Çifti eşit kusurlu bulan mahkeme, Kalebayır'ın maddi-manevi tazminat ve nafaka taleplerini reddetti. Lemi Çelik'in, kızı için aylık 4 bin 500 lira, kedileri "Mırmır" için de aylık 500 lira nafaka ödemesine hükmetti.

Hülya Kalebayır, Çelik'e 2010'da İstanbul Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. 17 yıllık eşi ve 1 çocuğunun babası Çelik'i, kendisini 3 farklı kadınla aldatmakla suçladı. Kendisi için 600 bin lira maddi manevi tazminat ve 6 bin lira nafaka, kızları için de aylık 4 bin 500 lira nafaka talep etti. Eşinin iddialarına, avukatı Handan Bakbak aracılığıyla yanıt veren Lemi Çelik ise kendisini "merhametli ve duygusal bir insan" olarak tanımladı.

Anne-babası ayrı olarak büyüyen Kalebayır'a karşı hep sevecen, sabırlı ve özverili yaklaştığını savunan Çelik, ihanet iddialarını, "Eşime karşı hiçbir sadakatsizliğim olmadı" sözleriyle reddetti. Eşinin zaman zaman küfürlerine maruz kaldığını öne süren Çelik, bu iddiasını "Kayınvalidemin yanında bana tokat attı. 'Bir gece seni öldüreceğim, seni bıçaklayacağım' şeklinde tehditler savurdu. Çocuğumuzun yanında beni aşağıladı" dedi.

Boşanmayı kendisinin de istediğini belirten Çelik, kızlarının velayetini istedi. Çelik, ortak konutları üzerine yargılama süresince tedbir konulması talebinde de bulundu. 2 yıl sonra çift haziranda boşadı.


ÇOCUK VE KEDİ ANNEYE 
Toplanan deliller ve dinlenen tanık anlatımlarından tarafları "eşit kusurlu" bulan mahkeme, Kalebayır'ın kendisi için istediği nafaka ve maddi-manevi tazminat taleplerini reddetti. Kalebayır'a, ayrı olarak maddi-manevi tazminat davası açma "muhtariyeti" veren mahkeme, müşterek çocuğun velayetini anneye bıraktı. Mahkeme, baba Lemi Çelik'in kızı için aylık 4 bin 500 lira nafaka ödemesine hükmetti. Mahkeme, davacı Kalebayır'ın talebi üzerine, Çelik'in kedileri "Mırmır" için aylık 500 lira nafaka ödemesine de karar verdi.