2014 yılında Kars'ın Kağızman İlçesi'nden Antalya'nın Kaş İlçesi Asliye Ceza Mahkemesi hakimliğine atanan H. Ç., aynı yılın sonlarına doğru şiddetli geçimsizlik nedeniyle öğretmen eşinden boşandı. H. Ç.'nin kayınvalidesi Fatma O., boşanma sonrasında eski damadı hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği' iddiasıyla Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ihbar mektubu gönderdi.

Bunun üzerine HSYK müfettişleri ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, hakim H. Ç. hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda H. Ç. hakkında dava açıldı. H. Ç., darbe girişiminden sonra FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanıp meslekten ihraç edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan H. Ç., suçlamaları kabul etmedi. Üniversite öğrencisiyken tanıştığı Z.N.O. ile 2012 yılında evlendiklerini anlatan H. Ç., Kaş'a tayin edildiği 2014 yılında ise şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmaya karar verdiklerini söyledi.

Kendisi evde yokken, eşinin ailesinin eşyaları almak için geldiğini, sonrasında aralarında tartışma çıktığını anlatan H. Ç., şöyle dedi:

"Bana ait eşyaları da götürmek isteyince aramızda münakaşa yaşandı. Ben kendilerine 28 Nisan 2015 tarihinde 25 bin liralık maddi ve manevi tazminat talepli boşanma davası açmıştım. Onlar da benim hakkımda 250 bin liralık maddi manevi tazminat davası açıp bir de BİMER'e şikayette bulunmuşlar. Daha sonra anlaşmalı boşandık. Bana iftira atıyorlar."

Davanın ikinci duruşmasında H. Ç.'nın boşandığı eşi Z.N.O. da tanık olarak dinlendi. Kendisi de FETÖ soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan Z.N.O., eski eşi aleyhine beyanlarda bulundu. Tanıkların beyanını yeterli görmeyen mahkeme, delil yetersizliğinden H. Ç.'nin beraatına karar verdi.