Şort giydiği için minibüsün içinde saldırdığı Asena Melisa Sağlam’ın şikayeti üzerine başka suçtan tutuklu olduğu cezaevinden Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Ercan Kızılateş adliye koridorunda yürürken "Darp iddialarını kabul etmiyorum. Görüntülerde çok açık darp etme olayı yok. Ben de davanın içindeyim. Şahsıma küfür etti. O da bana saldırdı. Kameraları görmüyor musunuz. Ben de ondan şikayetçiyim. Kendini bilen kadına her zaman saygım sonsuz" dedi.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ
Ercan Kızılateş soruşturma savcısı Mehmet Ali Yıldız tarafından alınan ifadesinin ardından “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", “Hakaret" , "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve"Kasten yaralama" gerekçeleriyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

PİŞMANMIŞ!
Kızılateş, Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda, “Pişmanım. Sadece iyi niyetle bir söz söyledim. Ramazan ayıydı, mübarek ve haram ay olduğu için düzgün giyinmesini söyledim. Kısa şort giymişti. Kendisi de bakma o zaman dedi. Sonra elimin tersi ile giderken yüzüne doğru hafif bir şekilde vurdum. Olay bir anda gelişti ve olaydan pişmanım. Tokat atmadan önce bana hakaret etti, bu benim zoruma gitti. Önce müdahale etmedim ancak sonra gururuma yediremedim elimin tersi ile hafifçe vurdum” dedi.

CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ
5. Sulh Ceza Hakimi, kararında “Şüphelinin üzerine atılı suçun basit yaralama olarak kalma ihtimaline göre tutukluluk tedbirinin bu aşamada orantısız kalacağı nazara alınarak reddine” dedi.  Ercan Kızılateş,  "Vergi kanuna muhalefet" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası olduğu için tekrar cezaevine götürüldü.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ
Savcılık, minibüste şortlu kıza saldıran zanlının serbest bırakılmasına itiraz etti.

Son dakika... Asena Melisa Sağlama saldıran zanlı için karar çıktı

SALDIRGAN ŞİKAYETÇİ OLUNCA İFADEYE GELDİ
Sağlam, saldırgan Ercan Kızılateş'in da şikayetçi olması üzerine ifade vermek için Anadolu Adalet Sarayı'na geldi. Asena Melisa Sağlam, "Şahısın benden şikayetçi olması üzerine ifade vermek için ifade vermeye geldim" dedi. Olay sırasında hakarette bulunmadığını belirten Sağlam, "Bana onun ettiği hakaretleri baz alırsak benim ona dediğim 'ne yapıyorsun',  'bana nasıl vurursun' oldu" diye konuştu. Saldırganın serbest bırakılmasını da değerlendiren Melisa Sağlam, "Savcılık itiraz etmiş, biz de itiraz edeceğiz" şeklinde konuştu. 

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKMIŞTI
14 Haziran'da Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş'in ilk ifadesi de ortaya çıkmıştı.  Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı 'tahrik oldum' diye savunmuştu. İşte o ifade metni...
 
Son dakika... Asena Melisa Sağlama saldıran zanlı için karar çıktı

DOSYASI KABARIK
Saldırıdan 3 gün sonra gözaltına alınıp polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Ercan Kızılateş’ın başka bir suçtan kesinleşmiş cezası olduğu için tutuklandığı ortaya çıkmıştı.  İfadesinin ardından Kızılateş serbest bırakıldı ancak Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘Vergi Kanununa muhalefet’ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi. Hakkında yakalama kararı bulunan Kızılateş bunun üzerine salıverilmeyip Silivri Açık Cezaevi’ne gönderildi.  Saldırı soruşturmasını derinleştiren savcılık, şüphelinin bu suçtan da tekrar yakalanması için talimat verdi. Saldırgan hakkında Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Kasten yaralama ve hakaret suçlarından dava açılması bekleniyor. Ercan Kızılateş’in uyuşturucu madde kullanmak, basit yaralama, elektrik hırsızlığı ve dolandırıcılık suçlarından hakkında başka davalar da bulunuyor.

Aziz ÖZEN / HÜRRİYET