Mersin'in Erdemli ilçesinde dün metrekareye 146 kilogram yağışın ardından yaşanan sel felaketinde 100'ün üzerinde ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar itfaiye ve belediyenin diğer birimlerinin de yardımıyla selin yaralarını sarmaya çalıştı. Evini sel basan bir vatandaş ise temizlik yaptığı sırada haciz memurlarını karşısında görünce büyük şok yaşadı.Selin ardından birde haciz şoku yaşayan vatandaş haciz memurlarını karşısında görünce 'buyrun benim' diyerek sakinlikle karşıladı.

Sel mağduru Gencer K., "Arkadaşa da söyledim, yanlış zamanda geldiniz biraz sonra gelin dedim" şeklinde konuştu. Haciz memurlarına da yardımcı olan sel mağduru, zorluk çıkarmadı. Sel mağduru vatandaşın annesi Berrin K. ise "Çok ayıp birşey, çok. Canımızın derdine düşmüşüz. Her tarafım perişan evim batmış. Suyun içinde titriyorum buz gibi" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kameraya dönerek yetkililere seslenen Berrin K., "Çek babam, ne çekeceksen çek. 5 seneye bir bu seli yaşıyoruz. Kanallar yapıldı ama yeterli değil. Ne yapacaksanız yapın, yetkililere sesleniyorum. Altyapı çalışması mı, kanal çalışması mı ? Onların ıslah edilmesi lazım. Koca kanal ıslah edilmemiş. Perişanız işte" dedi.