Türk kökenli Alman oyuncu Sibel Kekilli 2004'te 'Duvara Karşı' filmi ile Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü kazanmıştı.

Filmdeki açık sahneleri internete düşen, kendisine “pornocu” diyenlere dava açan Sibel Kekilli aradan 12 yıl geçmesine rağmen bu sıkıntıdan kurtulamadı.

36 yaşındaki oyuncu, sonunda çareyi avukat tutmakta buldu.

Sibel Kekilli filmdeki o görüntülerini farklı amaçlar için kullanan sitelere dava açacak ve çıplak karelerini arama motorlarından sildirecek.

Fatih Akın'ın Duvara Karşı filmiyle uluslararası boyutta tanınan bir oyuncu olan Kekilli, 2004 yılında Almanya'nın en önemli 100 kişisi arasında 33’üncü sırada yer aldı.

Erotik film sektöründe oyunculuk yapan Kekilli, 2002 yılında bir alışveriş merkezindeyken, bir oyuncu seçimi direktörü tarafından keşfedildi ve 350 aday arasından Fatih Akın’ın filmine seçildi.

Dünyaca ünlü Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin 3. sezonunda rol alan Kekilli, canlandırdığı Shae adlı karakterle olumlu eleştiriler aldı.

Alman Sinema Teşvik Ödülü sahiplerini belirleyecek olan jürinin üyeliğini yaptı. Kekilli ayrıca, kar amacı gütmeyen kadın hakları kuruluşu Terre des Femmes bünyesinde, Müslüman ailelerde kadına karşı şiddetin durdurulması için çalışmalar yapıyor.