Avukat Banko, kendisini taciz eden ve tanımadığı kişiyi savcılığa şikayet ederken, özel teknikler kullanılarak sanığın 37 yaşındaki U. K. olduğu tespit edildi.

Mahkeme, delillerle suçu sabit görünen sanık K.'ya 'cinsel taciz, kişilerin huzur ve sükununu bozma ile şantaj suçu eylemleri'nden dolayı 2 yıl 9 ay hapis cezası ile ayrıca 62 gün karşılığı 1240 lira adli para cezasına çarptırdı. Sanık, sabıkalı olduğu ve 5 yıl içerisinde işlediği 2 ayrı suçtan aldığı ertelenen hapis cezalarını da yatacak.
 
Olay, Ankara'da bilişim suçu davalarıyla ün yapan Avukat Meltem Banko'ya 'Meltem elimde resimlerin var' şeklinde SMS'lerin gelmesiyle başladı. Cep telefonu yoluyla taciz ve şantaja uğramaya başlayan Avukat Meltem Banko, tanımadığı bu kişinin kim olduğunu bulmak için harekete geçti. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Avukat Banko, savcılığın, kişinin üzerine kayıtlı olmadığı anlaşılan telefon, adres ve kimlik bilgilerine kısa sürede polisiye filmleri aratmayan özel yöntem ve tekniklerle ulaşıldığını anlattı. Avukat Banko, DHA muhabirine yaşadığı kabus dolu süreci şöyle anlattı:
 
"Bu kişi cep telefonumu arıyor, sesimi dinleyip kapatıyordu. 'Bu işkence biter' diye bekledim, ancak bitmedi. Yaklaşık bir hafta boyunca söz konusu kişi beni rahatsız etti. Bu nedenle telefonumu değiştirmek zorunda kaldım. Numara engelleme sistemi mevcut olan bir telefon aldım ve bu kişiyi engelledim. Ancak bundan önce bu şekilde rahatsız edilmeye başladıktan sonra hemen savcılığa suç duyurusunda bulunmaya gittim. Savcının yanında ifade verirken bile bu şahıs beni aradı ve savcı da bu olaya tanık oldu. Kişiyi hiç bir şekilde tanımıyordum. Bu olay da benden başka mağdur olan arkadaşlarımda oldu. Bildiğim kadarıyla 10'dan fazla bayan avukata aynı şekilde tacizlerde bulunmuş ve hepsine, 'elimde çıplak fotoğrafların var, internete vereceğim' gibi mesajlar atıp sabahlara kadar telefonları rahatsız etmiş. Şikayetim üzerine şüpheli hakkında Sincan 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde kararda belirtildiği üzere dava açıldı. Sonuç olarak kişilerin huzur ve sükununu bozmaktan ve cinsel tacizden ötürü ceza aldı."
 
Bu tip olaylarla her an herkesin karşılaşabileceğine dikkati çeken Avukat Banko,"Hiç zaman kaybetmeden direkt adli mercilere başvuru yapılması gerekiyor. Hiç kimse bu tür olaylarla sinirlerini yıpratıp, korkmasın hukuk yoluyla sorunlarını çözebilirler" diye konuştu.
 
Sanık U. K. ise, mahkemede verdiği ifadesinde, cep telefonunu ikinci el telefon satan bir yerden satın aldığını belirterek, "O tarihlerde babam vefat etti, eşimden de ayrılmıştım. Bunalıma girmiştim. Satın aldığım cep telefonunda daha önce yazılmış kayıtlı mesajlar vardı, hiçbir değişiklik yapmadan Meltem hanıma da gönderdim. Meltem Banko'yu hiç tanımam, suç işleme kastımda olmamıştır. Pişmanım" dedi.
 
Sanığın işlediği suçlardaki cep telefonunda kayıtlı olan delilleri inceleyen Sincan 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi heyeti, daha öncede çeşitli suçlardan sabıkalı olan U. K.'yı, 'cinsel taciz, kişilerin huzur ve sükununu bozma ile şantaj suçlarından' toplam 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca U. K.'ya, 62 gün adli para cezası karşılığı 1240 lira ceza verdi. Sanık K., bunların dışında daha önce Konya 1. Sulh Ceza Mahkemesi ve Konya 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği ertelenen, 5 yıl içinde tekrar suç işlemesinden dolayı bu suçlardan aldığı hapis cezalarını da yatacak.



DHA