Mustafakemalpaşa’da oturan S.T., geçen yıl sosyal paylaşım sitesinden işsiz olan K.B. ile tanıştı. Genç kız arkadaş olduğu K. B. ile kendilerine ait evlerinin boş olan üst katında buluştu. İddiaya göre K. B. kız çocuğuna üç kez tecavüz etti. Olay, S.T.’nin polise ‘Koray bana tecavüz etti. Kullandığı 3 prezervatifi ise apartmanın boşluğuna attı. Ayrıca bu olaydan bir yıl önce de, yine sosyal paylaşım sitesinden tanıştığım Burak A. içtiğim kolaya ilaç atıp beni uyuttuktan sona sahip oldu’ demesi üzerine  ortaya çıktı.

Önce  K.B.’ı  yakalayan polis, daha sonra apartman boşluğuna atılan 3 prezervatifi bulup incelemeye gönderdi. Polis daha sonra Burak A.yı da gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık soruşturması sonunda her iki sanık hakkında Bursa 6'ncı ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı.

Burak A.’nın, arkadaş olduğu S.T.’ye tecavüz etmediğini söylediği duruşmada K. B. ise  kendisine yaşının 17 olduğunu söyleyen S.T. ile isteği ile ilişkiye girdiğini iddia edin tecavüz suçlamasını reddetti. Mahkeme heyeti, yapılan incelemede bulunan prezervatiflerde K. B. ile S.T.’ye ait bulgulara ulaşılınca, B.’ın tutuklanmasına arar verdi.

Sanıkların yargılanmasına devam edildi. Karar aşamasına gelen duruşmada mahkeme heyeti Burak A.’nın beraatine karar verirken, suçunu sabit görödüğü K.B.’ı ise ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’suçlarından toplam 19 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.


DHA