Olay, 11 Ocak 2013 tarihinde merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Atakent Mahallesi'nde bulunan Ata Parkı'nda meydana geldi. Murat Aslan, arkadaşları 32 yaşındaki Şevket Kale ve 29 yaşındaki ile parka geldi. Aslan, Ercan Kartalmiş'a bu sırada parkta yaktıkları ateşin etrafında oturan 8 kişilik grubun içinde bulunan Özcan Ayyıldız, "Ne bakıyorsunuz lan?" diyerek bağırdı. Bu nedenle çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kendisine bıçak çekenleri uzaklaştırmak için belindeki ruhsatsız tabancayı çıkartan Ercan Kartalmiş, karşı gruptan Özcan Ayyıldız ile Abdullah Yiğit'e ateş açtı. Özcan Ayyıldız ölürken Abdullah Yiğit bacağından yaralandı. Ercan Kartalmiş yakalandıktan sonra tutuklandı.

"NE BAKIYORSUN LAN' DEMESİ AĞIRIMA GİTTİ"

Ercan Kartalmiş ömür boyu ve yaralama suçundan 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde pişman olduğunu anlatırken, şöyle dedi:

"Parkta 7- 8 kişilik bir grup ateş yakarak başında oturuyordu. Biz gelince aramızda gergin bir hava oluştu. İçlerinden birisi bana, 'Ne bakıyorsun lan?' dedi. Bu çok ağrıma gitti. Yanlarına gidip konuşmak istedim ancak bıçaklarla etrafımı sardılar. Kendimi savunmak için tabancamı çektim. Boğuşurken ateş aldı. Çok pişmanım, adaletinize sığınıyorum." 

Mahkeme heyeti, Ercan Kartalmiş'e cinayet suçundan 'Haksız tahrik indirimi' uygulayarak 18 yıl, yaralama suçundan 2 yıl 3 ay ve ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl hapis cezası olmak üzere toplam 21 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

YARGITAY CEZAYI FAZLA BULDU

İtiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay, ruhsatsız silah için verilen cezayı onarken cinayet suçundan Ercan Kartalmiş'a uygulanan tahrik indirimini az bularak fazla ceza tayini gerekçesiyle kararı bozdu. Bozma kararı üzerine Ercan Kartalmiş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıkarıldı. Önceki savunmalarını yineleyen Kartalmiş, pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, bu sefer Kartalmiş'e ağır tahrik indirimi uygulayarak cezayı 11 yıl 8 aya, yaralama suçundan ise 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 12 yıl 11 aya düşürdü.