Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın, akrabası  Ramazan Kaya'yı "Kasten öldürdüğü" suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davanın  görülmesine devam edildi.

Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 4'üncü duruşmaya, tutuksuz  yargılanan sanıklardan Uğur Acar, maktul Ramazan Kaya'nın eşi Hatice Kaya ve  taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Uğur Acar'ın avukatı Yaşar Sevinç, olayın kaza  olduğunu düşündüklerini belirterek, bir önceki celsede dinlenen polis memurunun,  Ramazan Kaya'nın olay günü çok alkollü olduğunu söylediğini hatırlattı. Müvekkili  Uğur Acar ile Ramazan Kaya'nın akraba olduklarını, aralarında bir husumet  bulunmadığını savunan Sevinç, Uğur Acar için beraat kararı verilmesini talep  etti.

Sanık Uğur Acar da avukatının beyanlarına katıldığını belirterek,  "Maktul Ramazan Kaya benim yakın akrabamdır. Aramızda herhangi bir husumet  yoktur. Olayla da bir ilgim yoktur. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum."  dedi.

Sanıklar Hasan Yıldız ve Numan Acar'ın avukatı Pınar Erdoğan, önceki  savunmalarını tekrar ettiklerini ifade ederek, müvekkillerinin beraatını istedi.

Ramazan Kaya'nın eşi Hatice Kaya, olay günü eşinin alkollü olmadığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

"O gün eşimin bilinci yerindeydi. Sanıkların da olaydan sonra  bilinçleri yerindeydi. Ayrıca eşim sanıklardan Uğur Acar ile yakın akraba  değildir. Dededen dedeye kurulan bağ ile uzaktan akrabalığı söz konusudur. Bu  gerekçelerin arkasına saklanılmasın. Ayrıca olaydan sonra Uğur Acar'ın dereye  inip bidona su doldurup söndürmeye çalışması söz konusu değildir. Dereye  inilmediği de sabittir. Olay yerinde bidona da rastlanılmamıştır, bu  araştırılmıştır. Sanıkların cezalandırılmalarını talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, sanıkların tutuksuz yargılanmasının devamına karar  vererek duruşmayı erteledi.

"Vicdanım rahat"

Uğur Acar, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan  Kaya ile aralarında hiçbir husumet olmadığını savundu. Kaya'nın eşinin akrabalık  ilişkisini inkar etmesinin sebebini anlayamadığını dile getiren Acar, vicdanının  rahat olduğunu ifade etti.

Acar, olay anında yangını yeğeninin arabadan getirdiği montla  söndürdüklerini belirterek, "Sonra vücudunun sıcak, yanmış olduğunu düşünerek,  kanala koşarak gittim, zor da olsa indim. Suyu doldurdum, getirdim ve üzerine  döktüm. Vücudunun sıcaklığı gitsin diye. Kesinlikle o kanala indim." dedi.

Olay

Manavgat ilçesinde 7 Ekim 2014'te meydana gelen olayda, iddiaya göre,  birlikte alkol alan Ramazan Kaya (33), Uğur Acar, Numan Acar ve Hasan Yıldız,  gecenin ilerleyen saatlerinde Kaya'nın otomobiliyle dolaşmaya çıkmıştı. Aracın  bozulmasına sinirlenen Kaya, bagajdaki bidonda bulunan benzini dökerek  otomobilini yakmak istemiş, bu sırada üzerine benzin dökülen Kaya, sigarasını  yakmak isterken alev almıştı. Alevlerin söndürülmesinin ardından hastaneye  kaldırılan Kaya, iki gün sonra tedavi olduğu hastanede yaşamını yitirmişti.

Ramazan Kaya'nın ölümüyle ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığınca  başlatılan soruşturma kapsamında Uğur Acar, Numan Acar ve Hasan Yıldız hakkında,  "Kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.