Güzel ve masum kızımız, Özgecan, bilesin ki sana değil, bize, hem de yüreğimizin ortasına kama soktular, senin bedenini değil hepimizi yaktılar...

Bunu yapanlar bir kişi, bir insan değil! Kızlarımızı kadınlarımızı tek başına minibüse, otobüse, taksiye binmekten, sokakta yürümekten, özgürce dolaşmaktan korkutarak yasaklayan, gündüzün bile eve kapatmayı hesaplayan koyu karanlık bir düşünce, ayyuka çıkmış aymazlık ve basiretsizlik!

Alanya'daki, Hindistan'daki, burnumuzun dibindeki binlerce evdeki benzerlerinden hiç farkı yok, senin caninin de gözleri aynı şekilde dönmüş, resimden bile belli ruh hastası!

Senin canin yalnız değildi... Suç ortakları vardı: aymazlık ve basiretsizlik. Bindiğin minibüse ticari diye fazla vergi salanları, bir fren farı yanmasa bir servet ceza kesenleri, sürücüsünün o aracı dört tekerlekli mobil bir tecavüz ve katliam aracına döndüreceğini göremeyecek kadar aptallaştıran, o yakından bildiğimiz aymazlık ve basiretsizlik... Hizmet edeceğiz diye onca vergi alırken, kamu hizmeti görmeye tahsis edilen aracın ruhunun seceresini çıkarırken sürücüsünün ruh sağlığını dikkate almayan; düşünemiyor olmalarını bırak, Alanya'daki benzerinden de ders alamayan bir sorumsuz zihniyet.

Senin adaletinin güya tecelli ettirilişini de ibretle göreceksin; belki kendilerine kolay vatandaşa zor olsun diye yargılamayı başka bir şehire nakledecekler, spor salonları zanlın için mahkemeye dönüştürülecek, belki TV yayını yapılacak, vatandaşın görmediği kalitede yargılama yapılacak. Ama, korkarım senin adaletin hiç bir zaman yerine getirilmeyecek. Çünkü senin adaletin için canini asmak, ya da zindanlarda çürütmek yetmez; sana olanların başkalarına olmasını önleyecek bir basiret gerek.

Bizi affetme sakın, çünkü sen karanlığın içinde çığlık atarken bizler keyf çatıyor, kendi gürültümüzden kendimizi bile duymuyorduk. Benzer onlarca olaya rağmen hala gaflet içinde uyuyorduk.

Allah sana gani gani rahmet eylesin, geride kalanlarına sabır ve dayanma gücü, bizlere de akıl fikir versin!

"Yazarın izni ile Facebook/Mehmet Gün sayfasından aynen alınmıştır."