‘Beleşe Deniz: Plajlar Halkındır’ sosyal medya sayfasından yayımlanan bir videoyla Kıbrıslılar, haklarını savunmaya ve plajlara ücret ödememeye çağrıldı.

Kıbrıs’ın Çatalköy ilçesinde bulunan ve ücretli olan Acapulco Plajı’nda geçtiğimiz günlerde vatandaşların plaja girmesine güvenlik görevlileri engel oldu. Bunun üzerine aynı gün desteğe giden “Beleşe Deniz: Plajlar Halkındır” bileşenleri 4 Temmuz’da da daha geniş bir katılımla Acapulco’da beleşe denize girme eylemi gerçekleştirdiler.

Anayasa’nın ilgili maddelerini içeren dökümanlar yetkililere verildi

Anayasal hakları doğrultusunda plaja erişmek istediklerini belirten grup, plaja erişim için başka herhangi bir geçit olmadığından otelin ana girişini kullanarak plaja ineceklerini söyleyerek “beleşe denize” girdiler.

Plaja inmeden önce otel görevlilerine, yetkililere ulaştırılmak üzere Anayasa’nın ilgili maddelerini içeren dokümanlar teslim edildi.

İşletmenin hiçbir hizmetinden faydalanmayacaklarını da belirten eylemciler Anayasal hakları doğrultusunda ücret ödemeden plaja erişim sağladılar.

Otelin girişinden plaja kadar sivil polisler eylemcilere eşlik etti.

Şemsiyeleriyle, havlularıyla, yiyecekleriyle ve içeceklerini muhafaza eden seyyar buzluklarıyla plaja inen eylemcilere halk tarafından da destek verildi. Plajda kum üzerinde konuşlandıkları alanın temizliğini de yapan eylemciler ardından plajdan ayrıldılar.

acapulco1
acapulco3
Kaynak: Ankaradegillefkosa.org