BOLU (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye'nin gelecek 100 yılını şekillendirecek en önemli eşiklerden birisidir. Onun için tüm fedakarlıkları yapmaya mecburuz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen AK Parti Bolu 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Ataş, kurulduğundan bugüne AK kadroların Türkiye'nin makus talihini değiştirdiğini, her alanda önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşlarınca yapılan çalışmalar sayesinde milletin refah seviyesinin yükseldiğini ifade eden Ataş, ülkenin daha da kalkınması için daha yapacakları işleri bulunduğunu kaydetti.

Ataş, Bolu teşkilatının partilerini mahcup etmediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Zeytin Dalı, terör örgütlerine, Türkiye'yi işgal etmeye çalışan hainlere karşı sürdürülen bir operasyondur. Bizler liderimizin arkasında dimdik durmaya devam edersek, birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edebilirsek, kardeşliğimizi pekiştirebilirsek, dedikoduculara, fitnecilere prim vermezsek, aramızı bozmak isteyenlere fırsat vermezsek, saflarımızı sık tutabilirsek, zafer sizlerin ve inananların olacaktır. Bundan sonraki süreçte kadrolarımız olarak bilesiniz ki, bugüne kadar gösterdiğiniz performanstan daha fazla performans göstermenizi bekliyoruz. 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye'nin gelecek 100 yılını şekillendirecek en önemli eşiklerden birisidir. Onun için tüm fedakarlıkları yapmaya mecburuz. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da her türlü fedakarlığı yapmaya mecburuz."

- "Türkiye'yi iyi noktalara getirdik"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da kongrenin Bolu'ya yakışan bir atmosferde yapıldığını anlatarak, 2019'da belediye seçimlerinin ardından milletvekili seçimlerinin yapılacağını anımsattı.

Kaya, 2019'daki seçimlere birlik ve beraberlik içinde gideceklerini dile getirerek, AK Parti'nin Türkiye'yi 3 kat büyüttüğünü söyledi.

AK Parti'nin Türkiye'yi daha iyi noktalara getireceğini anlatan Kaya, ilk günkü aşkla bayrağı kendilerinden sonrakilere devredeceklerini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise kongrelerin bayrak yarışı yapılan önemli çalışmalardan biri olduğunu belirterek, kongrelerin bir bayram havasında geçtiğini söyledi.

AK Parti'nin en önemli gücünün teşkilatlar ile kongrelerinde sağlandığı birlik ve beraberlik duygusu olduğunu ifade eden Muş, 2019 yılında tüm teşkilatı önemli seçimler beklediğini kaydetti.

Muş, elde edilen neticelerin bundan sonra ülkeyi ulaştıracakları konumun en önemli göstergesi olduğunu vurgulayarak, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

- "Türkiye her alanda gelişti"

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, kuruluşundan bu yana partide görev yapanlara teşekkür ederek, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan güvenlik güçlerine başarılar diledi. Ercoşkun, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de şifalar diledi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'ya vatandaşların da desteğiyle hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, kentin yapısından bahsetti.

Bolu'nun dünya güzelliklerine sahip olduğunu ifade ederek, Bolu'nun turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti olacağını söyledi.

Yılmaz, coğrafyasıyla uyumlu bir kent oluşturmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Cumhurbaşkanımızın koyduğu 2023 hedefleri var. Bolu 2023 hedeflerine azimle yürüyor. Sizler sayesinde biz buradayız. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Terör örgütleriyle savaşıyoruz. 15 Temmuz'da FETÖ pisliğiyle karşı karşıya kaldık. Bu darbe girişimine karşı milletimiz dik durdu, demokrasiye sahip çıktı. Sizlere minnettarız." şeklinde konuştu.

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan güvenlik güçlerine başarılar dileyerek, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

Doğanay, kongre süreçlerinin bayrak yarışı olduğunu dile getirerek, çoğulcu ve farklı fikirlere önem veren bir çalışma süreci geçirdiklerini bildirdi.

Emanetin daha iyi temsil edilebilmesi için gayret gösterdiklerini anlatan Doğanay, 2,5 yılda arkadaşlarıyla birlikte önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı.