DÜZCE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğunu belirterek, "Krizlerle boğuşan bir ülkeden, küresel krizlerde bile sarsılmadan büyüyen bir ülke haline geldik." dedi

Düzce Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Düzce 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Özlü, 16 yıl önce dikilen AK Parti fidanının, bugün genç bir çınara dönüştüğünü, Türkiye'nin ve tüm mazlumların umudu olduğunu söyledi.

İnançla, azimle ve gayretle, büyük ve güçlü Türkiye hedefi etrafında birleştiklerini anlatan Özlü, "Bütünleştik, kenetlendik. Krizlerle boğuşan bir ülkeden, küresel krizlerde bile sarsılmadan büyüyen bir ülke haline geldik. Düzce, her seçimde AK Parti bayrağını daha da yükselterek, bu kutlu davaya, bu büyük Türkiye sevdasına omuz verdi. 2002'den beri bütün seçimlerde kesintisiz 3-0 yapan tek il oldu. Bugün de 2 beldesi, 7 ilçesi ve 1 il ile bütün belediye başkanlıkları, 10-0 AK Partili olan bir ildir Düzce. Partimiz adına Düzceli kardeşlerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bundan sonra da her şart altında, teşkilatlarla birlikte bu başarıyı sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan Özlü, davalarının Türkiye davası olduğunu kaydetti.

Güçlerinin milletinin gücü olduğunu dile getiren Özlü, şöyle devam etti:

"AK Parti Türkiye’nin partisidir. AK Parti Türkiye’dir. Bayrağımız tek, milletimiz tek, vatanımız tek, devletimiz tektir. Düzce AK Parti ailesi, saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın çizdiği bu yolda tek vücut olmaya devam edecektir. Düzce'nin bütün sorunlarını, bütün projelerini tek tek takip ediyoruz ve takip etmeye devam edeceğiz. İl başkanımız ve teşkilatımızla, belediyelerimizle, milletvekillerimizle el ele verdik ve sadece işimize odaklandık. 2019 seçimlerinde de, Düzce'de en yüksek başarıya ulaşacağımıza, en güçlü bir şekilde başarılı olacağımıza söz veriyoruz. Düzce'nin bugünü dünden daha iyi, yarını da bugünden daha iyi olacak."

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da AK Parti'nin bir sevdanın adı olduğunu belirtti.

Gençlerle birlikte kapı kapı dolaşarak AK sevdayı AK Parti'yi iktidara taşıdıklarını kaydeden Kaya, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla birlikte sosyal politikalar alanında da yeni bir hizmet anlayışı ortaya koyduklarını bildirdi.

- "Her engellimizin evinin kapısını çaldık"

Çalınmadık kapı, girilmedik köy bırakmadıklarını ve bu yolda en büyük destekçilerinin teşkilat mensuplarının olduğunu söyleyen Kaya, "2002 yılında evlerine kapatılmış milyonlarca engellimiz varken, biz her engellimizin evinin kapısını çaldık, onların gönüllerine girdik. Engellilerimizi okullarla buluşturduk, onlara iş hayatının içine kattık. İktidara geldiğimizde Türkiye'de kişi başı 4,3 doların altında yüzde 30'luk bir kitle vardı. Yoksullukla öyle bir mücadele ettik ki Dünya Bankası rakamlarına göre, Türkiye son 15 yılda yoksulluğu en fazla ülke konumuna geldi elhamdüllilah. Yaptığımız hizmetlerle birlikte orta gelişmişlik düzeyinden yüksek insani gelişmişlik düzeyine taşıdık. Çok önemli bir diğer gösterge, Türkiye gelişmişlik düzeyini en hızlı arttıran 9. ülke oldu. Ekonomi, ulaşım, altyapı, sağlık ve sosyal projelerde adeta bir devrim gerçekleştirdik. O da siz değerli yol, dava arkadaşlarımızla oldu, ilk günkü aşkla hep yanımızda oldunuz. Şimdi önümüzde çok daha önemli bir süreç var. 2019'a yürüyoruz hep birlikte. Şu anda 'Dünya beşten büyüktür.' diyen liderimiz önünde tüm dünya saygıyla eğiliyor." dedi.

Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesinden sonra bir hafta gibi kısa bir sürede İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplantısının İstanbul'da gerçekleştirildiğini anımsatan Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" çağrısı ve liderliğinde "Kudüs Filistin'in başkentidir" kararını o toplantıdan çıkarttıklarını ve tüm dünya ülkelerinin bu kararın arkasında durduğunu söyledi.

Mazlumların umudu olarak ortaya çıkmış bu AK davanın hizmete devam edeceğini ancak sorumluluklarının eskisinden çok daha büyük olduğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara el uzatmaya devam edeceğiz. Düne göre bugün sorumluluğu çok fazla olan bir teşkilat var. O sorumluluk anlayışıyla ben inanıyorum 2019 yılında önce ülkemizde çalınmadık kapı bırakmayacağız. İşte gençlerimiz kadınlarımız burada, sizlerle birlikte hep beraber tüm kapıları çalacağız, tüm gönüllere gireceğiz. Dünya mazlumlarına da umut olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki Arakanlı kadınların umudu Türkiye, Filistinli çocukların annelerin umudu Türkiye. Fedakarca gece gündüz bu AK davaya gönül vermiş hanımefendi kardeşlerimin önümüzdeki süreçte yine gece gündüz demeden bu bilinçle tüm dünya mazlumları için çalışmaya devam edeceklerine inancımız tam. Genç kardeşlerim, sizler 2019 yılında kapı kapı dolaşacak, aynı genç kardeşlerimizin elini sıkacaksınız. Gönüller kazanmaya gönüllere girmeye ülkemize hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz."

- "Değişim ve dönüşümlere imza atan kadrolarsınız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da kongrelerin parti teşkilatı ve sivil toplum örgütlerinde yenilenmenin bir vesilesi olduğunu söyledi.

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana kadar her alanda tarih yazmak Türkiye'yi değiştiren, dönüştüren hizmetler yapmak suretiyle tarihe geçmiş bir siyasi parti olduğunu belirten Ataş, "Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında siz sadece Türkiye'de değil tüm dünyada mazlumların ve masumların sesi olmaya devam ettiniz. Ulaşımdan sağlığa, ekonomiye eğitimden milli savunmaya kadar tüm siyasal tarihimizde her alanda değişim ve dönüşümlere imza atan kadrolarsınız. Bundan dolayı sizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da AK Parti Düzce 6. Olağan İl Kongresi'nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Düzce'nin 2002 yılından itibaren her seçimde rekor kırdığını dile getiren Çalık, "Yapmış olduğumuz 3 yerel, 5 genel 3 referandum ve 1 cumhurbaşkanı seçiminde AK Parti'ye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkanlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesileyle kongrenin hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum." şeklinde konuştu.