AĞRI (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Ana muhalefet partisi genel başkanı, her gün zehrini bir yere akıtıyor. Her gün kendince bir cümle uyduruyor ama milletimiz de bunlara gereken cevapları veriyor." dedi.

Ağrı Valiliğini ziyaret eden Çalık, şeref defterini imzaladı, Vali Süleyman Elban ile yaklaşık yarım saat basına kapalı görüştü.

Ziyaretin ardından 15 Nisan Spor Salonu'na geçen Çalık, Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Futbol Takımı oyuncuları ile çeşitli spor branşlarında faaliyet gösteren sporcularla görüştü. Basketbol oynayan Çalık, sporculara çeşitli hediyeler verdi.

Çatalipaşa köyüne geçen Çalık ve beraberindekiler, Doğubayazıt ilçesinde 29 Eylül'deki operasyonda şehit olan güvenlik korucuları Cemal ve Yunus Budak'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Şehit yakınlarıyla yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler veren Çalık, kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Öznur Çalık, Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki hastalar ve yakınlarını ziyareti sonrası AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililere hitap etti.

Konuşmasında AK Parti iktidarının bugüne kadarki çalışmalarının millet tarafından teveccüh gördüğünü, milletin sesine kulak vereceklerini belirten Çalık, "Yorulmayacağız, yıkılmayacağız, el ele tutuşarak, sırt sırta vererek aramıza nifak tohumu ekilmesine izin vermeyeceğiz. Ağrı, bizim için çok önemli. Ağrı'da 2019 seçimlerine giderken hem belediye başkanlığını istiyoruz hem 50 artı birle cumhurbaşkanlığını ve Ağrı'dan 3 tane milletvekili istiyoruz." diye konuştu.

- "Terör örgütleri toplumun arasına nifak tohumları ekiyor"

Çalık, terör örgütlerinin toplumun arasına nifak tohumları ektiğine dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Hem coğrafyamıza hem birliğimize kastettiklerini biliyoruz. Onların uluslararası bağlantılarını da biliyoruz. PKK terör örgütüne asla geçit vermediniz, vermeyeceksiniz. Onların uluslararası güçlerine geçit vermedik, vermeyeceğiz. Ulusal güçlerin neler olduğunu, hangi partiler olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz. Bundan sonra HDP'nin de onun söylemlerini Meclis'e taşıyan hatta Kandil'in söylemlerini Meclis'e taşıyan hatta terörist cenazelerine giden CHP milletvekillerinin de CHP'nin de cevabını sandıkta vereceksiniz. CHP'nin, milletvekillerinin söylediği cümleleri biliyorsunuz. 'Onlar iyi çocuktur.' dediklerini biliyorsunuz. Biz terörün karşısında durmak için hep beraber mücadele edeceğiz."

Vatandaşlarla sonuna kadar beraber ve bir olacaklarını belirten Çalık, milletin desteğiyle Türkiye'nin söz dinleyen değil, söz dinleten ülke haline geldiğini dile getirdi.

- "Bundan sonra da geçit vermeyeceğiz"

Çalık, şunları kaydetti:

"Ana muhalefet partisi genel başkanı, her gün zehrini bir yere akıtıyor, her gün kendince bir cümle uyduruyor ama milletimiz de bunlara gereken cevapları veriyor. Çatısı altında huzur ve kardeşlik içinde özgürce yaşadığımız devletimiz, bayrağımız, ezanımız var. Onları koruyacak mangal gibi yüreğimiz var. Ağrı'nın 15 Temmuz'da nasıl demokrasi nöbeti tuttuğunu biliyoruz. O demokrasi nöbetlerine nasıl nifak tohumları ekmek isteyenlerin olduğunu gördük. Ne FETÖ'ye ne PKK'ya ne DEAŞ'a asla geçit vermedik, bundan sonra da geçit vermeyeceğiz."

Programın ardından Fırat Mahallesi'nde yaşayan bedensel engelli Gülizar ve Hayrettin Havayasor çifti ile Gazi Mahallesi'nde oturan İkram ve Zahir Özden çiftini ziyaret eden Çalık, Patnos Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.