TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Kılıçdaroğlu, eskiden elinde çamurla gezen bir adamdı ama şu anda çamur adam pozisyonunda; her gittiği yere çamur bulaştıran, 'çamur at izi kalsın' politikasını ana muhalefet partisinin esas felsefesi haline getiren biri olarak tarihin çamurlu sayfalarında yerini alacaktır." dedi.

Elitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 21 Kasım'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınlarının yurt dışına döviz transfer ettiği konusunda bazı iddialarda bulunduğunu anımsattı.

Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım'daki grup toplantısında ise elinde iki tane kağıt parçası sallayarak, isimleri okuduğunu ve banka adları verdiğini anlatan Elitaş, "Bugün de o belge dedikleri kağıtları kamuoyu ile paylaştılar. Epey kalabalık bir sayfa gibi gözüküyor ama baktığınızda bunların tamamı 8-10 sayfa gibi. Tercümeler ve bazı kağıtların birbirinin tekrarı olduğunu görmek mümkün." diye konuştu.

- "Belgede sahtekarlık yapmıştır"

Mustafa Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu iddialı bir şekilde, 'yurt dışına Cumhurbaşkanının yakınları para kaçırıyorlar' diye ifade ederken, halbuki o kağıtlarda yurt dışından Türkiye'ye gelen paraların olduğunu, hatta iki Türk bankası arasındaki döviz cinsinden havalenin var olduğunu görüyoruz. Açıkçası Kılıçdaroğlu, elinde salladığı kağıt parçasını tahrif ederek, belgede sahtekarlık yapmıştır."

Dün bir televizyon programında bir gazetecinin ifade ettiğine göre, mayıs ayında, zaten internet sitelerinde var olan, güncel diye ifade edilen bir konunun tekrar ısıtılıp gündeme getirildiğini belirten Elitaş, "O internet sitesinin kaynağına baktığımızda doğrudan doğruya FETÖ ile ilişki ve irtibatlı olduğunu görüyoruz. Bu kağıtlardaki tarihin 2011 yılı sonu oluşu, Şubat 2012 MİT Müsteşarı operasyonu başlangıcının oluşması, FETÖ'nün Türkiye Cumhuriyeti'ni ele geçirme operasyonlarının başlangıç tarihi olarak görüldüğünde önemli bir operasyon olduğuna dikkati çekmek gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

- "FETÖ terör örgütünün temsilcisi, elemanı gibi..."

Belgelerin Kılıçdaroğlu'na ABD'den dosya halinde kargo ile geldiğini duyduklarını ifade eden Elitaş, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, 'milli bir vatandaş, vatanını seven bir memur, bürokrat gönderdi' dedi. Vatanını parçalamaya çalışan ABD'deki birilerinin, Kılıçdaroğlu'nu taşeron olarak kullandığı anlaşılıyor. Bu da acı ve üzücü bir durum. CHP Genel Başkanının siyasi rakipleri ile mücadeleyi ihanet noktasına doğru götürerek, FETÖ'nün bir temsilcisi, elemanı gibi Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Cumhurbaşkanını ve AK Parti'yi karalama kampanyasının bir elemanı, unsuru gibi çalışması maalesef bizi ziyadesiyle üzüyor.

Aslında CHP'ye gönül vermiş, bu vatanını seven tüm milli duygulara sahip insanların Kılıçdaroğlu'na tepkilerini açık ve net bir şekilde göstermeleri gerekir. Kılıçdaroğlu, eskiden elinde çamurla gezen bir adamdı ama şu anda çamur adam pozisyonunda, her gittiği yere çamur bulaştıran, 'çamur at izi kalsın' politikasını ana muhalefet partisinin esas felsefesi haline getiren biri olarak tarihin çamurlu sayfalarında yerini alacaktır."