Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen siyasi grup liderleri görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, “Brexit Anlaşması yeniden müzakere edilemez” denildi.

Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen siyasi grup liderleri görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılık sürecinin masaya yatırıldığı açıklandı. Sonuç bildirgesinde, “Brexit Anlaşması yeniden müzakere edilemez” denildi. “Başkanlar Konferansı” adı verilen görüşeme sonrasında yapılan açıklamada, İngiltere’nin AB’den ayrılması ile ilgili varılan anlaşmasının adil ve dengeli olduğu söylenerek yapılan anlaşmanın tek olası anlaşma olduğu açıklandı.

AB: “Brexit anlaşması adil ve dengeli”

Başkanlar Konferansı’nın, Avam Kamarasındaki geri çekilme sözleşmesinin oylanmasının ertelenmesi ve İngiltere Başbakanı Theresa May’in yaptığı bir dizi görüşmeden sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. Konferansta, anlaşmanın ve siyasi bildirinin, adil ve dengeli olduğu savunuldu.

İrlanda sınırında taviz yok

Konferans’ta liderler, güvenlik ağının yeniden müzakere edilmesinin mümkün olmadığını belirtti. İrlanda Adası’ndaki sınırın sertleşmemesinin sağlandığını belirten siyasi grup liderleri güvenlik ağı olmaksızın Avrupa Parlamentosu’nun çekilme anlaşmasına onay vermeyeceğini yineledi.