ANKARA (AA) - BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP'nin kurultaydan sonra en yetkili organı olan Parti Meclisi (PM) yılın son toplantısını 29 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP, 3 Mayıs'ta başlayan takvim çerçevesinde Diyarbakır, Bitlis, Çankırı, Iğdır, Bingöl ve Batman il kongrelerini tamamladı.

Bugüne kadar 155 ilçede de kongrelerini yapan CHP, yıl sonuna kadar kongre sürecini tamamlayarak büyük kurultayını toplayacak.

CHP'de PM tarafından belirlenecek kurultay kararının ise Ocak 2018 sonu veya Şubat başı verilmesi tahmin ediliyor.

- 29 Kasım'da PM toplanıyor

Öte yandan, iki ayda bir toplanan PM'nin ise 29 Kasım Çarşamba günü yapılacağı bildirildi.

PM, çarşamba günü saat 11.00'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yılın son toplantısını gerçekleştirecek.

PM'nin büyük kurultay tarihini belirlememesi durumunda bu yetkiyi Merkez Yönetim Kurulu'na bırakması da ihtimaller dahilinde. Böyle bir durumda PM'nin, mevcut üyeleriyle bir daha toplantı gerçekleştirmesi beklenmiyor.

- Yeni üyeler belirlenecek

CHP'de 60 üyeden oluşan PM, yeni yılın ilk aylarında gerçekleştirilecek 36. Olağan Kurultay'da yenilenecek.

İki gün sürecek büyük kurultayda, ilk gün genel başkanlık, ikinci gün de PM seçimi yapılıyor.

Büyük çekişmenin yaşandığı ve 60 kişilik kontenjan için yüzlerce adayın başvurduğu PM seçimlerinde "çarşaf liste" uygulaması tercih ediliyor. MYK da Parti Meclisi üyeleri arasından Genel Başkan tarafından atanıyor.

- Genel Başkanlık için yüzde 10 şartı

Bu arada CHP'nin yaklaşan büyük kurultayında Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan olmadı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun tek aday olması beklenen kurultayda, Genel Başkanlığa aday olabilmek için üye tam sayısının en az yüzde 10'unun yazılı önerisi gerekiyor.

Partinin 35. Olağan Kurultayı'nda İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, aday olabilmesi için gerekli 128 imzayı toplayamamıştı.