ANKARA (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Başkanı Serpil Kemalbay, "Kadınlar hayatın her alanında, bugüne kadar mücadeleyle elde ettiği kazanımlardan uzaklaştırılmak isteniyor. Kadınlar, kamusal yaşamdan dışlanmak isteniyor." dedi.

Kemalbay, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi tarafından Tüm Bel-Sen'de "Faşizme İnat, Yaşasın Kadın ve Yaşam" başlığıyla düzenlenen 8. Kadın Konferansı'nda yaptığı konuşmada, kadınların mücadelesinde örgütlülüğün önemine değindi.

Dünyanın her tarafında kadınların şiddete maruz kaldığını söyleyen Kemalbay, şöyle konuştu:

"Dünyada da kadınlar aynen Türkiye'de olduğu gibi şiddete maruz kalıyor. Savaş ve çatışmalar, göçler, trajik ölümler, kadınlara karşı cinsel suçların yaşandığı bir dönemde bulunuyoruz. Kadınların mücadelesinde, enternasyonalist bir yapıda birleşerek, egemen sisteme karşı yürütülmesi gereken bir dönemde yaşanıyor.

Türkiye'de de bugün bulunduğumuz faaliyet alanlarında örgütlenerek, dayanışarak, kadın meclislerini kurarak, kadınların toplumsal sorunları ekseninde meclisler oluşturarak, bütün sorun alanlarında oluşmuş mücadele dinamiklerini de bir ağ gibi birbiriyle birleştirerek, bu faşist sisteme karşı yerinden, yerelden, aşağıdan bir mücadeleyi yükseltmek sorumluluğuyla karşı karşıyayız."

Kadınların mücadelesini, "kalıpları kırma" olarak niteleyen Kemalbay, "Kadınlar, hayatın her alanında, bugüne kadar mücadeleyle elde ettiği kazanımlardan uzaklaştırılmak isteniyor. Kadınlar, kamusal yaşamdan dışlanmak isteniyor." dedi.