TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Pakistan Azad Keşmir Parlamentosu Başkanı Shah Ghulam Qadir ve beraberindeki heyetle görüştü.

TBMM Başkanlığı Divan Salonunda yapılan görüşmede Aydın, Keşmir halkı ile çok yakın bir dostluk ilişkisi içerisinde olduklarını ve bu anlamda parlamenterlerin ziyaretini önemsediklerini belirtti.

Ahmet Aydın, "Keşmir'deki kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları, zorlukları yakınen takip ediyoruz. Bu sorunun da Pakistan ile Hindistan arasında karşılıklı diyalogla ve Birleşmiş Milletler kararı doğrultusunda, Keşmir halkının meşru taleplerini dikkate alarak çözümünden yanayız." dedi.

Keşmir sorununun en az siyasi boyutu kadar insani boyutunun da son derece önemli olduğuna işaret eden Aydın, "70 yıldır devam eden bu sorun gerek Keşmir halkının refahını gerekse de güney Asya'daki istikrar ve güvenliği olumsuz yönde etkilemektedir." dedi.

Aydın, Keşmir halkının haklı taleplerinin yanında temel hak ve özgürlüklerin de güvence altına alınması gerektiğini kaydetti.

Pakistan Azad Keşmir Parlamentosu Başkanı Shah Ghulam Qadir ise Türkiye halkıyla, kendilerini kardeş gibi gördüklerini belirterek, "Türkiye, bizim kötü günlerimizde her zaman yanımıza gelmiştir. Biz de Türkiye'nin zorlu zamanlarında her zaman yanındayız. Türkiye halkı, Keşmir mücadelesinde her zaman bize destek olmuştur." ifadesini kullandı.

Qadir, "Türkiye-Keşmir Parlamentolararası Dostluk Grubunun" oluşturulmasını istedi.