Ancak tanışma , görüşme ve anlaşma aşamalarında sadece yapmış olduğunuz başarılı işler yeterli olmayacaktır. Türkçe’yi kullanımınızdan, giyim kuşamınıza , resmi boyutta ki hitap şeklinizden kartvizitinize kadar sizi inceleyecektir.

Bu noktada müvekkiliniz de en kalıcı olarak kartvizitiniz yer edecektir. Çünkü diğer noktalar anlık olarak gerçekleşecek ve o an sonlanacaktır. Ancak müvekkilinize vermiş olduğunuz kartvizit her daim onunla kalacaktır. Tasarım olarak iyi şekilde hazırlanmış olan kartvizitiniz , müvekkilinizin çöp tenekesi yerine cüzdanında yer bulacaktır.

Kısacası müvekkilinizin gözünde olumlu bir ilk izlenim etmek istiyorsanız kartvizitiniz size çok yardımcı olacaktır.

Peki kartvizitiniz de hangi unsurlara dikkat edilmeli ? Hangi renkler seçilmeli ?

Öncelikli olarak yapılan hatalardan bahsedelim ki , daha iyisini ne şekilde tasarlayabileceğimiz ortaya çıksın. Tasarımdan önce baskı kalitesinin de önemi bir hayli yüksektir. Müvekkiliniz kartvizitinizi eline aldığında , diğer tarafı görünecek incelikte olan ve düşük kalitede basılmış ( logonuzun şeklinin kare kare gözükmesi gibi ) bir kartvizitiniz varsa , bunu bir kağıt parçası olarak algılayacaktır.

Bu sebeple işinizi yaparken ucuza kaçtığınızı ve kaliteli ve düzenli iş yapmak yerine ; kalitesiz , basit ve ucuz iş yaptığınızı düşünebilir. Müvekkilinize çok sıradan bir kartvizit vermenizde az önce belirttiğimiz gibi , müvekkiliniz tarafında sadece bir kağıt parçası olarak algılanacaktır. Benzer şekilde renksiz , sadece isminiz geçtiği ve tasarım – düzenden uzak kalmış bir kartvizit , müvekkiliniz tarafında sıkıcı bir firma ile çalışma algısı yaratabilir.

Müvekkilleriniz ile yapacağınız görüşmelerde ki ilk izlenim çok önemlidir ve az önce belirtmiş olduğumuz hatalar sonrasında , müvekkilinizin sizler hakkında ki düşüncelerini ; sıkıcı , sıradan ve ucuzcu gibi sıfatlar ile tamamlamasına neden olabilir.

Moda Hukuku Dalında Hizmet Veren Hukuk Bürosu Kartvizit Örneği




Kartvizitiniz komple bir bütündür. Renginden , tasarımına , logo ve isminizden , diğer küçük ayrıntılara kadar detaylı olarak hazırlanması gereken bir araçtır. Tasarım ve bilgilerin yerleştirimi konusunda , bu konu ile ilgili olarak hizmet veren firmalar ile çalışmanız tavsiyemizdir. En modern ve en şık kartvizit tasarımlarını onlardan daha iyi yapabileceğinizi düşünmek çok sağlıklı olmayacaktır. Kartvizitinizin renk seçimi de bir hayli önemlidir. Çünkü her rengin kendine göre bir anlamı vardır ve bu anlamlar genel büro veya departman yapınız ile örtüşür halde olması gerekir. Örneğin ; güven ve güç veren bir hukuk bürosu sahibi iseniz ve müvekkilleriniz tarafından da bu şekilde algılanmak istiyorsanız mavi rengini seçmenizde fayda olacaktır. Mavi rengi genel litaratürde güven ve güç veren renk olarak tanımlanmıştır ve karşı taraftaki kişilerde bu algıyı yarattığı düşünülür. Renk seçimlerine ilişkin olarak aşağıda yer alan küçük görseli inceleyebilirsiniz. Böylece hukuk büronuz için hangi rengi kullanmasını daha iyi tespit edebilirsiniz.

Renk Seçiminin Önemi



Baskı ve kalitenin de öneminin bir hayli yüksek olduğunu az öncede belirtmiştik. Kartvizitler bildiğiniz gibi fiyatı çok yüksek ürünler değildir. 1000 adet kartviziti pazarlık ile 40.00 TL civarına yaptırabilirsiniz ve bu 1000 adetlik ürün size en az bir yıl yetecektir. Bu yüzden yıllık maliyeti neredeyse gözle görülmeyecek kadar küçük olan kartvizitinizde kaliteyi ve görselliği arttırmanız da çok büyük fayda olacaktır. Daha iyi tasarlanmış ve daha iyi kağıtlar üzerine basılmış bir kartviziti tercih etmelisiniz. Bu müvekkillerinizin ucuzcu olarak sizi tanımlamalarının önüne geçecektir. Ancak çok fazla abartıya da kaçmamak gerekir. Ucuzcu kavramı ile pahalı ve kazıkçı kavramı da aynı şekilde müvekkiliniz ile anlaşma noktasında sizi olumsuz etkileyecektir.

Altı üstü bir kartvizit deyip geçmeyin. İlk izlenimde en ufak ayrıntının bile çok büyük önemi vardır. Bir çok yeni müvekkil kazanmanız dileğiyle.

Kaynak:microdestek