Avukat- müvekkil ilişkisi güven ilişkisidir. Müvekkilin avukata güvenebilmesi için ilk önce avukatın kendine güvenmesi gerekir. Biz de sizin için özgüven geliştirme ipuçlarını derledik;


Mükemmeliyetçi olmayın. Yola çıkmadan önce her şeyin mükemmel olmasını beklerseniz o yola çıkamazsınız. Dersinize iyi çalışın sonuç mükemmeldir onunla devam edin.

Rekabeti umursamayın. Aldırmama başarısını yakalayın. Piyasadaki olumsuzluklara odaklanmayın. 

Herşeyi bilmediğinizi kabul edin. Gerçekçi olun 

Dost desteği alın ve verin.Yeteneklerinize ve becerilerinize inancınız yoksa başkaları da sizde bunların var olduğunu fark edemez. Dostunuz bu konuda yardım edebilir. Tabii siz de ona istediği veya ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz hususta yardımcı olmalısınız.

Aklınıza gelen tüm olumlu yönlerinizi kaydedin, zihninizi sınırlamayın. Aklınıza gelen en ufak olumlu özelliklerinizi yazmayı ihmal etmeyin.

Yakınlarınızdan sizi tanımlamalarını isteyin ve olumlu her şeyi listenize ekleyin. Bu listeyi oluşturduktan sonra bir süre, her gün, daha sonraları ise belli aralıklarla okuyun ve pozitif yönlerinize sahip çıkmaya, onlardan güç almaya çalışın. Kendinize olumlu özelliklerinizi hatırlatın, olumlu cümleler kurun.

Spor yapın, düzgün beslenin, ruhunuzu ve beyninizi dinlendirin, sadece keyif almak için yaptığınız aktiviteler olsun.

Kendinize yeni hedefler koyun ve bunu hayata geçirmek için yol haritanızı çizin. Her başarınız için kendinizi tebrik etmeyi de unutmayın

Kendinizi olduğunuz gibi kabul etmeye çalışın, her insanın hatası olabilir. Bunlardan ders çıkarın ve kendinizi affedin. 

Daha rahat ve girişken davranmayı öğrenin. Fikirlerinizi daha sesli ifade edin ve sorumluluk almaktan çekinmeyin.

Heyecanınızı kaybetmeyin. Ne olursa olsun, yaşamınızda heyecan hissedebileceğiniz şeyler bulun.

ehukuk.org